sursa foto:  facebook

Alertă alimentară! LIDL retrage un nou produs de pe rafturile magazinelor

Este din nou alertă alimentară la LIDL! Un produs periculos a fost retras de la vânzare  mai multe stocuri de biscuţi care pot conţine bucăţi de metal.

Produsul poate fi returnat în toate magazinele Lidl din România, iar banii vor fi returnați, fără să fie necesar bonul fiscal, se arată într-un comunicat emis de ANSVSA.

Mai multe stocuri de biscuți au fost retrase

Într-un comunicat transmis de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVA), Lidl anunță că retrage de la vânzare mai multe stocuri de biscuiți.

Oostherhout, firma producătoare olandeză Banketbakkerij Merba B.V. retrage în prezent de pe piață produsul „Grandino Biscuiți din aluat fraged, cu 20% ciocolată cu lapte, 12% ,ciocolată neagră și 6% ciocolată albă 200g” cu termenul de valabilitate 12.12.2024.

Producătorul a descoperit că în aceste produse existau bucăți de metale și a dispus retragerea lor de la raft.

Clienții trebuie să țină cont de retragerea de pe piață și să nu consume biscuiții de mai sus, cu termenul de valabilitate 12.12.2024.

WhatsApp-Image-2024-02-22-at-14.03.16-600x270.jpeg

Produsul poate fi returnat în orice magazin Lidl

Clienții pot returna biscuții cu datele de mai sus în toate magazinele Lidl, iar banii vor fi restituiți, fără să fie necesar bonul fiscal.

Această retragere de pe piață vizează exclusiv produsul „Grandino Biscuiți din aluat fraged, cu 20% ciocolată cu lapte, 12% ,ciocolată neagră și 6% ciocolată albă 200g” cu termenul de valabilitate 12.12.2024 de la producătorul Merba B.V.

Celelalte produse care aparțin  producătorului  Merba B.V. nu sunt afectate de această retragere de pe piață.

Citește și: Secretul produselor Pilos din magazinele Lidl. De ce lactatele au un preț atât de accesibil pentru clienți

 

O altă alertă alimentară, la LIDL, luna aceasta

Pe data de 6 februarie, ANSVA a rechemat de urgență un produs Lidl în magazin.  Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVA) a emis un comunicat prin care să informeze cetățenii din întreaga țară cu privire la produsul „Nixe File de anșoa în ulei de măsline 80g” din lotul 145/220.

Termenul de expirare al produsului fiind 25.05.2024.

„Lidl România recheamă preventiv produsul „Nixe File de anșoa în ulei de măsline 80g” din lotul 145/220 și cu termenul de valabilitate 25.05.2024, ca urmare a unei suspiciuni legate de determinarea unor valori ridicate pentru parametrul histamină. Manifestările tipice ale intoxicației cu histamină includ înroșirea pielii, erupții cutanate, simptome gastro-intestinale și dureri de cap.

Persoanele care au consumat acest aliment și dezvoltă simptome severe, ar trebui să solicite asistență medicală. Din motive ce țin de siguranța consumatorului, Lidl România a reacționat fără întârziere și a scos produsul de la vânzare. Produsul cu lotul și data limită de consum menționate mai sus poate fi returnat în toate magazinele Lidl. Contravaloarea acestuia va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, anunța LIDL printr-un  comunicat.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare