sursa foto:  agerpres.ro

Secretul produselor Pilos din magazinele Lidl. De ce lactatele au un preț atât de accesibil pentru clienți

Retailerul Lidl a cucerit românii! Foarte mulți aleg să își facă cumpărăturile aici, prețurile fiind mai accesibile. Produsele Pilos se bucură, de asemenea, de succes. 

Românii aleg produsele lactate vândute sub marca Pilos în lanțul de magazine Lidl, deoarece prețul este unul mai mic comparativ cu alte branduri.

De unde provin produsele Pilos din magazinele Lidl

Laptele brânza, cașcavalul, iaurtul și untul vândute sub marca Pilos sunt produse pe care românii le aleg frecvent în aceste momente mai dificile din punct de vedere financiar, dar puțini sunt cei care se uită pe etichetă pentru a vedea proveniența produsului.

De exemplu, laptele PIlos cu 1,5 % grasime este produs de fabrica de lapte Albalact din județul Alba, la fel ca și iaurtul greces Pilos de 140 de grame și 10% grăsime.

Tot din Arad vine și untul cu 65% grăsime, care este produs de  Lacto Food

Iaurtul de 150 de grame și 1,5% grăsime este produs de Fabrica de Lapte din Brașov, iar cel cu 3,5% grăsime de o fabrică din Mureș. Tot în județul Mureș, dar la MIRDATOD PROD SRL din Reghin, se fabrică iaurtul natur de 150 de grame cu 3,5% grăsime. De asemenea, iaurt Natur de 400 de grame, și 1,5% grăsime provine tot din Județul Mureș, de la  Friesland Campina România SA Fabrica Târgu Mureș .

Cașcaval afumat cu fum de lemn de fag este produs de Five Continents Group din comuna Răchiți, județul Botoșani.

Citește și: LIDL vinde 20 de magazine! Proiectul amplu demarat de retailerul german!

Produsele Pilos sunt aduse și din afara României

Smântână de 150 de grame cu un conținut de 20% grăsime, este fabricată în Sole-Mizo din Budapesta, Ungaria, în timp ce Kefir de 1 litru de 1,5% grăsime este produs de Sredzka Spoldzielnia Mleczarska Jana din Polonia.

Din Cehia este adus laptele bătut  la cutie de 1 litru de 1,5% grăsime, fiind produs de   Moravia Lacto din Cehia.

Legislația obligă comercianții să specifice locul unde produsul este realizat

Pe fiecare produs Lidl trebuie specificat unde a fost realizat,

Conform legislației. pe fiecare produs Lidl trebuie specificat unde a fost realizat,

„Regulamentul (UE) 1169/2011 al Parlamentului European şi al Consiliului (privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare – n. red.) prevede ca pe ambalaj să fie scris ori „produs în România pentru compania X” şi adresa procesatorului ori „produs de compania Y”, a explicat Paul Anghel, directorul general al ANPC.

Când a apărut LIDL în România

Lidl a fost înființat în Germania în 1930. În România a apărut în anul 2021, iar de atunci a ajuns în topul retailerilor din țara noastră.

Are peste 300 de magazine, 5 centre logistice și peste 10.000 de angajați, conform datelor publicate pe pagina proprie de Internet.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare