sursa foto:  economica.net

Alertă pe piața de gaze și pe piața de electricitate! Cine nu face nimic până la 1 iulie pierde!

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței, îi sfătuiește pe români să schimbe contractele la gaze și la electricitate, odată cu liberarizarea celor două pieței.

Potrivit lui Chirițoiu, cine nu va face nimic până la 1 iulie va pierde ulterior.

„A apărut momentul de criză din ianuarie, lumea s-a alertat, am văzut creșteri mari la electricitate, pe care acum le vedem în inflație. Mare parte din creșterea prețurilor din ultimele luni e legată de creșterea prețului la energie.

E bine că se liberalizează piața de gaze și piața de electricitate la casnici. Important e să convingem cât mai mulți oameni să treacă la contracte care să fie mai avantajoase pentru ei.

Contractele de la 1 iulie nu vor fi cele mai avantajoase condiții posibile, furnizorii și de gaze și de electricitate vor avea în oferta lor și și contracte care sunt mai avantajoase pentru clienții casnici, dar dacă ei nu vor face efortul să se intereseze și să încheie aceste noi contracte vor fi mutați în contracte mai scumpe. Cine nu face nimic la 1 iulie pierde.

Momentan în realitate, la electricitate, diferența este de 10 – 20 lei la consum la o gospodărie medie. La gaze, acum, vara, diferența nu e mare, dar când va veni iarna, la cei care se încălzesc pe gaze, estimările noastre sunt că diferența pe lună va fi de cam 100 – 200 de lei.

Nici eu nu m-am organizat bine, am trecut abia în ianuarie, am prins și eu vreo două luni de iarnă pe contractul vechi.

La noi timpul e problema cea mai mare. Nu e foarte simplu să pricepi factura de gaze și electricitate, pot fi un pic mai prietenoase.

N-am stat să fac calcule foarte amănunțite, am mers ochiometric. Dar am colegi care știu exact câți bani economisesc. Sunt clar oameni mai judicioși cu banii proprii decât reușesc eu să fiu”, a declarat Bogdan Chirițoiu, la Digi24.

Vezi și

SURSE Se petrec lucruri stranii sub Guvernul PNL-USR-PLUS-UMDR! Posibil conflict de interese la ANSVSA

EXCLUSIV Meritocrație marca PNL! Șef de structură ‘executat’, pentru a i se face loc unui om venit pe filieră de partid, pe salariu dublu!

Situație dură pentru toți cei care se deplasează cu ajutorul trenurilor: Biletele s-ar putea scumpi

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare