sursa foto:  click.ro

Alertă pentru pensionari! Începând de luni, 27 noiembrie 2023, casele de pensii anunță, pe termen nelimitat, grevă generală

E alertă pentru pensionarii din țara noastră! Casele de pensii din întreaga țară anunță că, începând de luni, 27 noiembrie 2023, intră în grevă generală.

Mai mult, greva generală va fi declanșată pe termen nelimitat. Anunțuri în acest sens au fost făcute de Casa Județeană de Pensii Bistrița-Năsăud, de Casa Județeană de Pensii Cluj, dar și de Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii.

Angajații caselor de pensii cer eliminarea inechităților salariale și îmbunătățirea condițiilor de muncă, transmite Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii.

Ce a transmis Casa de Pensii Bistrița-Năsăud:

„ÎNCEPÂND CU DATA DE 27.11.2023

GREVĂ GENERALĂ

-TERMEN NELIMITAT-”.

Anunțul Casei de Pensii Cluj:

„ÎNCEPÂND CU DATA DE 27.11.2023

GREVĂ GENERALĂ

-TERMEN NELIMITAT-”.

Comunicatul Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii:

Angajații instituțiilor din Ministerul Muncii
Intră în Greva Generală începând cu data de 27 noiembrie 2023

Începând cu data de 27 noiembrie 2023, membrii sindicatelor afiliate la FSMM cât și angajații neafiliați în sindicate declară GREVĂ GENERALĂ pentru eliminarea inechităților salariale și pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă.

Această acțiune vine în contextul eforturilor constante ale Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii de a obține condiții de muncă optime și remunerare echitabilă. Membrii sindicatelor au considerat că, greva este un pas necesar pentru a atrage atenția asupra problemelor semnificative cu care se confruntă angajații din instituțiile Ministerului Muncii.

Creșterea continuă a inechităților salariale, condiții de muncă precare și deficitul de personal au determinat angajații să acționeze pentru a obține schimbări concrete și sustenabile. Scăderea puterii de cumpărare și impactul inflației au accentuat la rândul lor starea de nemulțumire și au impus necesitatea acestei măsuri.

Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii este organizație sindicală dedicată apărării drepturilor angajaților din sectorul ministerului Muncii și promovării unor condiții de muncă corecte și sigure. Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii rămâne deschisă la dialog pentru găsirea soluțiilor care să conducă la o îmbunătățire a calității vieții profesionale pentru toți membrii săi.

Ne cerem scuze pentru orice disconfort generat beneficiarilor noștri și îi apreciem pentru înțelegerea de care au dat și dau dovadă în aceste momente”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare