sursa foto:  Facebook

Alertă pentru românii care vor pleca în Grecia la vară! Guvernul elen a introdus o nouă taxă pentru turiști

Grecia este una dintre destinațiile preferate de turiștii români, mai ales în timpul sezonului cald. Din acest an însă, cei care aleg să-și petreacă vacanțele în această țară vor fi obligați să plătească o nouă taxă. Citiți în continuare ce valoare are această taxă și cum va putea fi achitată.

În fiecare vară, turiști din întreaga lume iau cu asalt stațiunile din Grecia, care a devenit una dintre destinațiile preferate și de români. Cei care vor alege să-și petreacă vacanța de vară în această țară au parte de vești nu tocmai bune. Guvernul elen a introdus o nouă taxă pentru turiști, aceasta devenind obligatorie începând cu luna martie 2024.

Sursă Foto: Facebook

(CITEȘTE ȘI: Satul din România cu 4 locuitori. Cel mai tânăr om care trăiește în această așezare este în vârstă de 60 de ani)

 O nouă taxă pentru turiștii din Grecia

Pe fondul incendiilor forestiere și a inundațiilor severe ce au lovit Grecia anul trecut, guvernul elen a decis să introducă o nouă taxă de cazare pentru turiști. Aceasta se va aplica începând cu noul sezon turistic și face parte din planurilor de finanțare pentru reconstrucție în urma catastrofelor naturale din 2023. Taxa pentru rezistența la schimbările climatice a fost adoptată încă din luna ianuarie a acestui an. Ea va fi însă percepută turiștilor începând cu 1 martie și până la finalul sezonului, în octombrie.

Din acest an, turiștii vor plăti mai mult față de vechile taxe care se încadrau între 1 și 4 euro pe fiecare zi de cazare, în conformitate cu sistemul creat de guvern, bazat pe rating-ul oficial al locației. Astfel, cei care se vor caza în apartamente și hoteluri de una și două stele vor trebui să plătească 1,5 euro pe zi. Turiștii cazați în hotelurile de trei stele vor plăti câte 3 euro/zi. Sejururile la hoteluri de patru stele vor fi taxate cu 7 euro pe zi. Cei care se vor caza în hoteluri de cinci stele vor trebui să plătească 10 euro/zi.

Aceste taxe nu vor fi incluse în prețurile cotate de operatori și agenții de turism, ci trebuie plătite la fața locului, în moneda locală.

Cum va influența noua taxă bugetul Greciei

Guvernul elen se așteaptă ca această nouă taxă să genereze un venit suplimentar de până la 300 de milioane de euro în 2024, dublându-și bugetul rezervelor speciale. Spre deosebire de taxa de cazare anterioară, noua taxă se va aplica chiriilor pe termen scurt rezervate prin intermediul platformelor online.

În luna septembrie a anului trecut, premierul elen Kyriakos Mitsotakis a declarat că țara sa își va îndeplini obiectivele fiscale, indiferent de costurile economice ale incendiilor și inundațiilor.

„Rezervele speciale vor crește de la 300 de milioane de euro la 600 de milioane de euro, începând cu 2024”, a declarat Mitsotakis.

(NU RATA: Nu este o glumă! Satul din România unde cetățenii agață banii la poartă! Nu a existat niciodată nici măcar un hoț!)

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare