locuitori

sursa foto:  Pexels

Satul din România cu 4 locuitori. Cel mai tânăr om care trăiește în această așezare este în vârstă de 60 de ani

România se depopulează din ce în ce mai mult, tinerii alegând să se mute de la sat la oraș, în speranța unui trai mai bun dar și datorită condițiilor care sunt oferite în mediul urban.

Migrația de la sat la oraș este fenomen european, nu se întâmplă doar în țara noastră. Tinerii din România preferă să plece din satele în care au crescut pentru o viață mai confortabilă la oraș. De exemplu, un sat din județul Botoșani are la momentul actual doar 4 locuitori, iar cel mai tânăr dintre aceștia are 60 de ani. Este vorba de localitatea Mihai Eminescu din comuna Gorbănești. Locuitorii se plâng că nu au acces spre satul vecin și rămân izolați, însă tot trag speranța că într-o bună zi autoritățile vor asfalta cei 4 kilometri de drum.

„Acum sunt 4 locuitori, vara suntem cam 7 persoane. Mai sunt care vin după ce se încălzește, să nu fie nevoite să facă focul. Ieri am lucrat grădina din faţă, azi grădina din spatele casei. Avem păsări, multe. Pentru noi, pentru copii, pentru nepoţi. Pentru mine e mai bine decât la oraş. Dar sigur nu ar veni alţii prin zonă. Soţia mea e cea mai tânără din sat, are 60 de ani” a povestit un localnic, în vârstă de 65 de ani, potrivit monitorulbt.ro

Citește și: Comuna din România unde se oferă case gratis. Primăria cumpără imobilele părăsite și le oferă tinerilor care au copii

Problema lipsei locuitorilor, întâlnită în toată Europa

Libertatea de a circula în toată Europa afectează în mod semnificativ regiunile mai sărace, unde populația are acces redus la infrastructură și servicii de calitate, la oportunități de angajare și educație, la activități culturale și de recreere, alegând să se mute în zonele care au aceste facilități.

Potrivit unui studiu al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, România este printre cele mai afectate țări nu doar din Uniunea Europeană, ci din lume. Avem a cincea cea mai mare diasporă de pe Glob, raportat la populația țării. România este afectată și de un dezechilibru demografic dintre orașele mari și cele mici/sate. Situația, care se regăsește și în alte state europene, e provocată în special de tendința tinerilor de a migra în orașele mari.

Vezi și: Se oferă prime de 1000 de lei pentru tinerii care se angajează! Care sunt cerințele impuse de către statul român!

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare