sursa foto:  Euronews

Nu este o glumă! Satul din România unde cetățenii agață banii la poartă! Nu a existat niciodată nici măcar un hoț!

Satul din România este cunoscut pentru faptul că cetățenii nu duc grija hoților. Ascuns în comuna Dubova, județul Mehedinți, Eibenthal este locul în care cetățenii pot să-și lase banii agățați la poartă liniștiți. Locuiesc în pace și armonie, fără să fi avut, măcar odată, un furt.

Populația din sat este, predominant, cehă. Locuitorii s-au stabilit încă din vremea Imperiului Austro-Ungar și au primit dreptul de a exploata pădurile din zonă. Li s-a promis că nu vor plăti taxe timp de 10 ani și au fost imediat cuceriți de propunerea statului. Din vremea aceea, cele aproape 300 de suflete trăiesc într-o comunitate de invidiat.

Dat fiind faptul că trăiesc mai izolați, se bazează pe mașina cu pâine, care trece o dată la două zile. Vine de la 20 de kilometri un șofer care știe că găsește banii într-o pungă, agățată de gard. Angajatul ia suma, apoi lasă produsele. Nimeni nu ia nici măcar un leu, dacă nu i se cuvine:

„Mașina cu pâine trece o dată la două zile și eu cumpăr 4 sau 5 pâini. Pun banii în pungă și șoferul îmi pune pâinile. Nu am auzit niciodată despre vreun furt”, a spus Augstina Pospisil pentru Euronews, într-un reportaj care prezintă satul.

CITEȘTE ȘI: Satul uitat de lume care ascunde bulgări uriași de aur- Minele existente au produs sute de kilograme de aur

Secretul ascuns din satul fără hoți. Dezvăluirea făcută de primar

Victor Doscocil spune că toți locuitorii se cunosc între ei. Au copilărit împreună, sunt precum frații și știu că dacă duc lipsă de ceva, pot apela fără probleme la un vecin. Astfel, satul mic din Mehedinți este ferit de hoți.

Populația este îmbătrânită și extrem de redusă. În 1934 erau aproape 600 de locuitori, iar în prezent, a scăzut la jumătate. Rata mortalității este mai mare decât ce a natalității, așa cum se întâmplă în multe sate din România.

Locuitorii au copiii înscriși la aceeași grădiniță și la aceeași școală. Fiind atât de puțini, par a fi o clasă, așa cum este în Capitală.

„Cu toții ne cunoaștem aici și am fost crescuți știind că dacă avem nevoie de ceva de la cineva, să cerem, nu să furăm. Anul trecut au murit 7-8 oameni și s-au născut 3-4 copii. Avem 40 de copii la grădiniță și la școală. Nu ne facem griji pentru hoți. Suntem fericiți că aici nu există”, a mărturisit primarul Victor Doscocil, în anul 2018.

CITEȘTE ȘI: Satul dispărut din România. Cum a ajuns o localitate să rămână fără niciun locuitor încă de la începutul anilor 90

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare