sursa foto:  Facebook

Un ofițer de poliție din Mehedinți a fost rerținut pentru furt de lemne. Cum a încercat omul legii să-și ascundă fapta

În cursul zilei de vineri, 19 ianuarie 2024, un ofițer de poliție judiciară din cadrul IPJ Mehedinți a fost reținut pentru mai multe infracțiuni, printre care și tăiere ilegală de arbori. Pentru a nu fi prins, omul legii a reclamat furtul de lemne, încercând astfel să distragă atenția autorităților.

Caz incredibil în cadrul Inspectoratului de Poliție a Județului Mehedinți. Un ofițer de poliție judiciară a fost reținut pentru tăieri ilegale de arbori. Culmea este că omul legii a recurs la câteva manevre ingenioase pentru a scăpa basma curată.

(NU RATA: APIA: Plăţile efectuate către fermieri au depăşit 127,5 milioane de euro, în perioada 15 – 19 ianuarie 2024)

Polițist mehedințean reținut pentru furt de lemne

În cursul zilei de vineri, 19 ianuarie 2024, în urma unor percheziții efectuate în județele Mehedinți, Gorj și Olt, la domiciliul unor persoane suspectate de tăieri ilegale de arbori, un ofițer de poliție judiciară, care este angajat la Poliția Orașului Baia de Aramă, a fost reținut.

Potrivit Direcției Generale Anticorupție, ofițerul de poliție a apelat la intermediari pentru a tăia ilegal arbori din fondul forestier al comunei Balta din Mehedinți. Mai exact, el a fost ajutat de un brigadier de la Ocolul Silvic Tarnița. Acesta din urmă a marcat arborii care urmau a fi tăiați. În plus, brigadierul silvic a introdus apoi date eronate, subevaluate, referitoare la înălțimea și diametrul copacilor tăiați în aplicația SUMAL. Ulterior, materialul lemnos a fost vândut, însă anchetatorii nu au menționat momentan ce sume de bani a obținut polițistul.

„În cursul anului 2023, prin intermediul unor persoane a tăiat, fără drept, arbori din fondul forestier național pe raza comunei Balta, județul Mehedinți și l-a determinat pe un brigadier din cadrul Ocolului Silvic Tarnița să folosească fără drept dispozitivul de marcat arbori și, totodată, să introducă, în aplicația SUMAL 2.0, tot fără drept, date eronate, respectiv înălțimi si diametre subevaluate ale arborilor tăiați”, se arată în rapodrul anchetatorilor.

Cum a încercat omul legii să-i deruteze pe anchetatori

Polițistul a avut însă o strategie incredibilă și pentru a distrage atenția autorităților atunci când au început cercetările.  Mai exact, el a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia de Aramă în care cerea să fie trași la răspundere penală persoanele ce se fac vinovate de furtul de lemne. În afară de acuzația de furt de lemne, polițistul se face vinovat și de faptul că a încercat să influențeze martorii din acest dosar, dar și că i-a cerut unei colege din poliție informații despre ancheta care îl privea.

(CITEȘTE ȘI: Șeful Casei de Pensii, Daniel Baciu, anunț pentru pensionari: Suntem la 95%)

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare