sursa foto:  Pexels

Stațiunea românească unde milionarii străini vor să-și deschidă hoteluri de lux. E noul punct de atracție din Europa

Stațiunea din România este la mare căutare pentru milionarii străini! Zilele acestea, Aro palace, compania care administrează două hoteluri din Brașov, a anunțat că va încheia un parteneriat cu grupul Hyatt. Cei de la Hyatt Hotel Corpotarion ar urma să facă un acord de franciză românească. 

În ultimii ani, tot mai mulți străini au început să viziteze România. Cei care ne-au călcat meleagurile au rămas fascinați de preparatele tradiționale, de unicitatea locurilor și de potențialul său turistic, care nu a fost exploatat la potențialul său maxim. Afaceriștii care au venit să ne viziteze și-au dat seama că există o piață bună de desfacere și au luat rapid decizia de a investi sume colosale, care să le aducă și mai mult profit, în timp.

Brașov, stațiunea preferată a afaceriștilor

De ce fix Brașov? Pentru că este un loc de poveste. În primul rând, în ultimii ani, mii de turiști vin ca să viziteze Castelul Bran, cunoscut de ei sub numele de Castelul lui Dracula. Mitologia vampirilor a atras străinii la petreceri de lux, care se țin de Halloween, dar și cu alte ocazii.

Un alt motiv pentru care stațiunea se bucură de un succes răsunător este că în anul 2022, Netflix a lansat serialul Wednesday, care a avut un real succes. Regizorul Tim Burton a filmat în mai multe locuri din România, dar și din Bușteni, la Castelul Cantacuzino, la doar câțiva kilometri de Brașov.

Lăsând poveștile desprinse din filmele și serialele de ficțiune, stațiunea abundă de localuri, restaurante, cluburi de noapte, mai ales în Piața Sfatului sau în Bran. Așadar, este loc de hoteluri care să aducă încasări colosale.

Piața Sfatului din Brașov / Sursă foto: Pexels

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă cu Autostrada Ploiești – Brașov. Principalul motiv pentru care lucrările nu evoluează

Ce hoteluri mari ar putea apărea în stațiune

Cei de la Hyatt Hotel Corporation ar putea intra pe piața din Brașov, dacă se ajunge la un consens cu Aro Palace. Nu doar Hyatt ar vrea să vină în stațiunea noastră, ci și Accor, Hilton, Marriot și Kempinski. Venirea milionarilor străini în țară ar reprezenta o adevărată premieră pentru piața din România, respectiv pentru Brașov. Multe hoteluri sunt deja în Capitală.

Faptul că ar urma să apară noi hoteluri în stațiune ar putea duce la o creștere a economiei. Nu doar că vor veni și mai mulți turiști, atrași de condițiile de top, dar firmele vor plăti taxe către stat, ducând la o creștere a bugetului local.

CITEȘTE ȘI: Intervenție de amploare a polițiștilor! Cetățeni străini răpiți și sechestrați într-un apartament din Brașov! Sumele cerute pentru eliberare

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare