sursa foto:  jurnalul.antena3.ro

Alexandru Rafila avertizează: Vom ajunge în situația Lombardiei. Maxim 10 zile

Reprezentantul țării noastre la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila spune că România va ajunge în 10 zile ca Lombardia, cu aproape 7,000 de cazuri pe zi.

Medicul consideră că un nou lockdown ar putea stabiliza situația epidemiologică, însă este o decizie dificilă de luat pentru că o nouă întrerupere pentru o perioadă a activităților va afecta viața socială și economică a țării.

”Este o solicitare pe care eu o înțeleg dintr-un anumit punct de vedere. E o îngrijorare profesională, și eu sunt foarte îngrijorat că avem această creștere a numărului de cazuri.

Probabil că dumnealor văd ca singură posibilitate de a stopa această creștere a cazurilor internate în Terapie Intensivă ca o oprire a activităților. Ea are eficiență și lucrul ăsta s-a văzut foarte bine în primăvară.

În general, chiar și țările care au avut probleme foarte serioase, gândiți-vă la Italia, Spania și Franța într-o anumită măsură, au reușit să controleze evoluția catastrofală a epidemiei doar prin măsuri de închidere”, a declarat Alexandru Rafila la B1TV.

Întrebat câte zile mai sunt până ce secțiile care primesc formele grave de coronavirus vor colapsa și vom ajunge în situația Lombardiei, medicul a avut un pronostic sumbru:

”Maximum 10 zile!”.

Citește și:

Uluitor! Din ce fac bani generalii Silviu Predoiu, Florian Coldea, Dumitru Dumbravă și Petre Tobă

Dezvăluire-bombă a lui Gheorghe Piperea! Cum face bani doctorul Virgil Musta din testarea pentru Covid

E oficial! Vârsta de pensionare va fi redusă pentru o anumită categorie

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare