sursa foto:  ebihoreanul.ro

Alexandru Rafila: ‘Decizia va fi a părintelui dacă vaccinează copilul, nu a copilului. Vaccinarea va începe doar după o rezoluție de la EMA’

Medicul Alexandru Rafila reprezentantul României la la Organizația Mondială a Sănătății a declarat că 5 milioane de vaccinați vom atinge aproximativ într-o lună, iar 10 milioane, cel mai devreme în luna octombrie a acestui an.

 

Alexandru Rafila: „5 milioane de vaccinați probabil că vom atinge într-o lună. 10 milioane, cel mai devreme in octombrie, daca avem o campanie de comunicare eficientă. Dar mai vorbim peste o lună pe acest subiect.”

Rafila a vorbit și despre vaccinarea copiilor, ce ar putea deveni realitate în această vară.

Alexandru Rafila: „Va începe vaccinarea copiilor doar după o rezoluție de la EMA (Agenția Europeană pentru Medicamente, n.r.) pentru copiii cu vârste intre 12 si 16 ani. Cel mai devreme ar putea începe în iulie  sau august. Copiii vor fi în vacanță, decizia va fi a părintelui dacă vaccinează copilul , nu a copilului. Sa vedem cum va fi pregatit acest lucrul din punctul de vedere al comunicării. Cred că un element important pentru părinți este să aibă copiii la școală în format fizic. E normal ca acești copii să interacționeze cu alți copii și cu profesorii. Dacă se introduce această testare cu teste de saliva, de rutină, ea se poate face copiilor nevaccinați, iar ceilalți, vacinații, nu vor mai fi testați”, conform realitatea.net.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare