sursa foto:  Ilona Andrei / G4Media

Alexandru Rafila, despre greva anunțată de către sindicaliștii din Sănătate: Lucrul acesta este posibil

Sindicaliștii din Sănătate au anunțat că vor intra în grevă japoneză, începând cu 7 iulie. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, nu a negat transformarea acesteia într-o grevă generală.

„Întotdeauna există o posibilitate și dacă noi, cei care am discutat cu sindicaliștii, nu ne ținem promisiunile, lucrul acesta este posibil, dar nu cred să fie cazul. Eu am participat la multe runde de discuții, atât cu Sanitas, cât și cu Solidaritatea Sanitară.

Ultima discuție a fost la sediul Guvernului României cu primul ministru și cu domnul președinte Ciolacu, iar șapte dintre revendicările sindicaliștilor de la Sanitas, au făcut obiectul nu numai a discuției, ci și a unui agreement. Unele dintre ele sunt realizabile în perioada imediat următoare, e vorba de blocarea posturilor din sistemul de sănătate, scoaterea lor la concurs.

De asemenea, semnarea contractului colectiv de muncă. În plus, sunt alte revendicări care au fost de comun acord, agreate, respectiv finanțarea voucherelor de vacanță, dintr-un fond separat de bugetul spitalului”, a spus Alexandru Rafila, în exclusivitate pentru Antena 3 CNN.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare