sursa foto:  mediafax.ro

Alexandru Rafila, despre tratamentul cu anticorpi monoclonali folosit de Donald Trump: ‘Este un tratament util, dar este mult mai costisitor’

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a precizat că dosarul privind tratamentul cu anticorpi monoclonali se află la Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA), iar, în momentul autorizării, România ar putea să îl ia în considerare pentru a trata pacienții cu COVID-19.

 

„În SUA este un tratament deja disponibil. Este un tratament util, dar este mult mai costisitor. (…) Şi chiar dacă ai un astfel de tratament, sunt persoane care poate ajung mai târziu să beneficieze (…) şi atunci poate starea lor de sănătate poate fi afectată şi viaţa poate fi pusă în pericol. Eu prefer, ca om de sănătate publică, prima variantă, cea a prevenţiei, în locul tratamentului. Încă nu este disponibil în România. Ştiu că există la Agenţia Europeană pentru Medicamente ( EMA) dosarul acestor anticorpi monoclonali şi, în momentul în care vor fi autorizaţi pentru utilizare în Uniunea Europeană, sigur că şi România ar putea să ia în considerare utilizarea acestor anticorpi monoclonali ca şi tratament în infecţia cu noul coronavirus”, a explicat Rafila, la Târgu Mureş, într-o conferinţă de presă.

 

El a precizat că există două sau trei companii producătoare de anticorpi monoclonali, în SUA şi Coreea de Sud, adăugând că inclusiv în România s-au desfăşurat o serie de studii privind utilizarea acestora.

 

„La Institutul ‘Matei Balş’ s-au desfăşurat mai multe studii clinice privind utilizarea acestor anticorpi monoclonali, sigur că sunt foarte eficienţi şi pentru pacienţii noştri care au beneficiat de acest tratament. A fost şi fostul preşedinte al SUA care a beneficiat de acest tratament, considerat experimental la acea vreme”, a menţionat Alexandru Rafila, informează agerpres.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare