sursa foto:  mediafax.ro

Alexandru Rafila spulberă scenariul revenirii restricțiilor anti-Covid: ‘Nu cred că România poate să suporte o nouă introducere a unor restricții care să afecteze viața economică și socială’

În contextul creșterii cazurilor de coronavirus din ultima perioadă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a fost întrebat dacă ia în calcul introducerea unor noi restricții anti-COVID-19.

Ministrul Sănătății a explicat, la Radio România Actualități, că, în momentul de față, România nu poate suporta noi măsuri care să afecteze viața economică și socială.

„Eu nu aș vrea să mergem cu scenarii de genul acesta, legate de restricții. Prefer să informez populația, să le ofer acces la investigații și tratament, iar măsurile de protecție individuală să devină obișnuite pentru marea majoritate a concetățenilor noștri.

Nu cred că în momentul de față România poate să suporte o nouă introducere a unor restricții care să afecteze viața economică și socială.

Gradul de suportabilitate a acestor restricții cred că a fost atins în trecut, când poate nu au fost luate măsurile cele mai potrivite din punct de vedere medical, dar mă rog. Nu are rost, asta este istorie. Important este că prefer să încercăm o campanie de informare, de educare a populației care să aibă un rezultat similar, dacă vreți, sau chiar superior rezultatului obținut în urma introducerii unor restricții”, a afirmat Rafila.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare