dr rafila scenariul 4 al epidemiei de coronavirus in cateva zile 653210

Alexandru Rafila trage semnalul de alarmă: Dacă oamenii încearcă să ia produsul este total greșit

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a atenționat populația, marți seară, la Antena 3, cu privire la Ivermectina, un produs antiparazitar de tip unguent folosit la animale dar care a început să fie căutat de români în farmacii după ce a început să circule pe internet o informație că ar ajuta la prevenirea îmbolnăvirii cu COVID-19.

  • ,,Niste agentii, in SUA exista FDA, care reglementeaza medicamentele de uz uman din punct de vedere al eficacitatii si din punct de vedere al sigurantei. Pot exista studii publicate in reviste, dar acestea trebuie sa fie certificate de un organism de reglementare care isi asuma responsabilitatea in momentul in care aproba utilizarea la om in primul rand si apoi pentru o anumita boala. Ivermectina nu a fost aprobata de Agentia Europeana a Medicamentului pentru uz uman . Chestiunea asta pe mine ma face nu sa ma indoiesc de eficacitatea ei, ci sa fiu retinut in a recomanda asa ceva. Daca oamenii incearca sa ia produsul este total gresit, noi trebuie sa vedem cu ce consecinte prevenim infectia. Una e sa iau doua zile Ivermectina, alta e sa iau in fiecare zi. Substantele antiparazitare sunt toxice, cei care iau o perioada indelungata Ivermectina ca sa nu se infecteze cu coronavirus s-ar putea sa aiba probleme foarte serioase”, a declarat Alexandru Rafila.

Ivermectina este un medicament de uz veterinar. „Acest medicament este folosit pentru problemele cauzate de paraziți externi din gama scabie, alte parazitoze mai profunde ale pielii, dar sub nicio formă nu recomandăm și nu văd de ce ar putea fi folosit așa, empiric, de oameni pentru o eventuală infecție cu COVID”, a spus medicul veterinar Aurelian Ștefan la Digi24.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a transmis, marţi, că toate produsele medicinale veterinare care conţin ivermectină sunt autorizate doar pentru utilizarea la animale şi trebuie folosite doar sub supravegherea medicilor veterinari. „Vă avertizăm ca utilizarea la oameni a produselor medicinale veterinare care conţin ivermectină poate avea consecinţe dintre cele mai grave asupra sănătăţii umane”, a mai precizat ANSVSA.

Vezi și:

Vești importante de la Casa Națională de Pensii Publice: Au crescut contribuțiile lunare pentru pensii. Cât costă cumpărarea unui singur an de vechime

Mare atenție, români! ANAF vine cu noi proceduri pentru acest tip de taxe. Pe cine va afecta decizia

Vești importante pentru mii de români: Cine se implică în acest tip de proiect poate obține venituri considerabile

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare