Alexandru Rafila vine cu noi vești! Revine România la starea de urgență?

Reprezentantul OMS în România, Alexandru Rafila monitorizează cu îngrijorare evoluţia cazurilor de coronavirus.

Într-o intervenție la Digi 24, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății a vorbit despre situația în care se află România, în contextul pandemiei de coronavirus.

”Nu cred că o să ajungem la 10.000 de cazuri noi pe zi, e imposibil de prezis, sper să nu ajungem într-o astfel de situație, ar însemna o creștere cam de 15 ori față de situația actuală, nici nu vreau să mă gândesc”, a declarat Alexandru Rafila.

Acesta a continuat: ”Starea de urgență s-ar putea dovedi necesară în momentul în care spitalele n-ar mai face față, numărul bolnavilor care au nevoie de terapie intensivă ar fi mai mare decât posibilitățile, iar întregul sistem sanitar ar intra în colaps”.

”Cu siguranță un element care trebui luat în considerare este legat de capacitatea sistemului de sănătate de a primi pacienții, mai ales cei cu formele grave, și de a-i trata. Cred că acolo va fi punctul de inflexiune”, a mai spus Alexandru Rafila. În legătură cu declarația ministrului Sănătății, Nel Tătaru, conform căreia în ipoteza în care s-ar ajunge la 10.000 de cazuri ”în patru-cinci zile” s-ar reimpune starea de urgență, Alexandru Rafila a spus că mai important este numărul de cazuri care fac forme grave de infecție. „Eu nu pot să comentez algoritmul pe baza căruia dânsul a socotit momentul introducerii stării de urgență ca fiind oportun. (…) Nu e așa de important numărul de cazuri diagnosticate, cât cel mai important este numărul de cazuri care fac forme grave de infecție și care au nevoie de asistență medicală care la un moment dat nu mai poate fi acordată și se ajunge la un număr mare de decese”, a spus profesorul Alexandru Rafila. Citeşte şi:

Citeşte și: EXCLUSIV Lovitură în plin pentru șeful SRI, Eduard Hellvig! Salariul său, în cădere liberă, după ‘Era Dragnea’ și până în prezent!

EXCLUSIV Lovitură pentru Mihai Gâdea! Afacerea soției s-a prăbușit

Contracte de mii de lei pentru ‘băieții deștepți’ din PNL. Prin ce încrengături dubioase au reușit să dea lovitura

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare