sursa foto:  hotnews.ro

Alfred Simonis: ‘Astăzi, coaliția sărăciei își dă examenul incompetenței. Practic, asistăm la apogeul neputinței unui Guvern fără viziune de dezvoltare a României’

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a lansat un atac dur de la tribuna parlamentului  la adresa Coaliției de guvernare condusă de Florin Cîțu.

„Domnule prim ministru, am încercat să urmăresc discursul dumneavoastră plictisitor, anost şi lung. Am remarcat că ne-aţi spus că v-a onorat propunerea şi desemnarea în funcţia de prim ministru. Prima dată când v-a propus cineva nu v-a onorat prea tare şi aţi dezertat din Parlament. Aţi dat bir cu fugiţii şi aţi lăsat ţara singură în plină pandemie.

Al doilea lucru pe care l-am remarcat au fost nişte glumiţe despre alocaţii. Eu nu ştiu dacă aveţi copii, însă probabil că de la înălţimea funcţiei de prim ministru sau de la dimensiunea salariului de prim ministru nu înţelegi nevoile oamenilor de rând, ale copiilor ai căror părinţi au probleme. Astăzi, coaliţia sărăciei îşi dă examenul incompetenţei. Practic, asistăm la apogeul neputinţei unui Guvern fără viziune de dezvoltare a României”, a spus Simonis, la dezbaterea proiectului de buget pe 2021.

 

 

El a adăugat că bugetul a ajuns în Parlament după două luni de întârziere şi este „un buget al austerităţii, al sărăciei, cu tăieri peste tăieri”.

 

„Le spuneţi copiilor că nu aveţi bani de alocaţii tocmai acum când părinţii lor sunt fără locuri de muncă sau sunt în şomaj tehnic, tocmai pentru că dumneavoastră nu aţi fost în stare ca ministru al Finanţelor să luaţi măsuri de relansare economică. (…) Nu aveţi bani pentru sănătate în plină pandemie, aveţi un buget mai mic decât cel propus anul trecut, nu aveţi bani pentru vouchere de vacanţă, nu aveţi bani pentru transportul gratuit al studenţilor, (…) nu aveţi bani pentru susţinerea economiei româneşti, nu aveţi bani pentru mediul privat.

Discutaţi despre disponibilizări la stat, deşi în marea lor majoritate bugetarii sunt oameni serioşi, care muncesc. În loc să îi acuzaţi şi să îi ameninţaţi că îi daţi afară, mai bine i-aţi identifica şi i-aţi pune la muncă pe cei care stau degeaba, or fi şi din ăia. Atunci când spun să îi puneţi la muncă, nu mă refer să îi puneţi să vă care valiza sau să vă ridice ochelarii ca nişte grofi, ca nişte baroni. Ştiţi la ce mă refer, domnule Barna”, a menţionat Simonis, informează agerpres.ro.

Citește și:

EXCLUSIV Polițiștii anunță că vor face show la ministerul Ralucăi Turcan! Va fi un miting cum își dorește Cîțu, cu măști speciale pe gură!

Situație dificilă pentru Guvernul Cîțu: Contribuțiile salariaților la fondul de pensii nu sunt suficiente pentru plata pensiilor

Veste bună de la Ministerul Finanțelor, pentru români! Începând cu 1 martie, populația va putea subscrie pentru titluri de stat

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare