sursa foto:  stiripesurse.ro

Alfred Simonis sare la gâtul lui Cristian Ghinea: ‘Ați creat din PNRR un USR SRL, o pușculiță de partid, din care să vă înfruptați dumneavoastră și șefii dumneavoastră de partid’

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a fost ironic la adresa ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, după ce acesta a spus că a închis telefonul să se uite la filmul Terminator. „Nu sunteți Arnold Schwarzenegger, mai degrabă sunteți Benny Hill”.

Alfred Simonis a spus, luni, când se discuta moțiunea simplă împotriva lui Cristian Ghinea, că s-a amuzat, joia trecută, când Comisia Europeană a transmis corecturi la PNRR-ul depus de Guvern, iar ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene a declarat că și-a închis telefonul să se uite la filmul Terminator.

„Ne spunea domnul Ghinea (joia trecută – n.r.): «Am făcut un experiment să închid telefonul seara și m-am uitat la filmul Terminator, pe care recomand, este foarte bun, este cu Arnold Schwarzenegger». Nu comentez gusturile dumneavoastră și nici faptul că vă puteți lua libertatea de a vă închide telefonul când doriți, parcă n-aveți nicio treabă prin Guvern.

Vă închideți câteva ore și vă uitați la filme. Însă nu pot să nu mă gândesc, domnule ministru, că fiind foarte slab de îngeri, dumneavoastră, privind acest film, ați intrat în rolul actorului principal și ați început să mitraliați și să aruncați în aer toată România cu PNRR-ul acesta. O singură diferență, domnule Ghinea: dumneavoastră nu sunteți Arnold Schwarzenegger, mai degrabă sunteți Benny Hill”, a spus Alfred Simonis, potrivit Mediafax.

Acesta îl acuză pe Ghinea că a trimis la Bruxelles un plan „absurd”, care continuă să crească decalajele între regiuni.

„Ați trimis (…) un plan făcut de companiile direct interesate de proiectele pe care le-au scris, în care ați prevăzut sute de milioane pentru piste de biciclete în sate fără canalizare, training-uri făcute cu firmele de casă pe sute de mii de euro, miliarde de euro pe consultanță, tot firmelor de casă. Practic, un plan în care parandărătul se regăsește pretutindeni.

Practic, ați creat din PNRR un USR SRL, o pușculiță de partid, din care să vă înfruptați dumneavoastră și șefii dumneavoastră de partid. Evident, că pentru a finanța toate astea, trebuie să tăiați de undeva. Și de unde știți voi să tăiați și mai noii parteneri de la PNL. Mai noii parteneri ai voștri… De la sărmani. Tăiați de la Agricultură, înghețați veniturile, pensiile, salariile, alocațiile, nu dați nimic firmelor românești, măriți vârsta de pensionare. După dumneavoastră decizia de pensionare trebuie să vină odată cu certificatul de deces și asta o spuneți cu zâmbetul pe buze”, a mai spus Simonis, conform cu digi24.ro

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare