sursa foto:  digi24.ro

Alina Gorghiu îi ia apărarea lui Florin Cîțu: ‘Niciun șef de Guvern nu-și poate permite ca în echipă să rămână un ministru care trage uneori în altă parte’

Senatorul PNL Alina Gorghiu a făcut unele precizări despre decizia premierului Florin Cîțu de a-l demite pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

„Haideți să încep cu o declarație de principiu. Spuneți-mi și mie ce premier normal la cap, care are un ministru de neînlocuit sau foarte bun profesionist îl schimbă? Nimeni nu își dorește să schimbe piesele tari dintr-o echipă. Dar atunci când sunt anumite incoerențe în actul de guvernare, la un anumit minister, când sunt probleme de comunicare, sincope în transparența decizională, o dată, de două ori, de trei ori, la un moment dat trebuie să iei măsuri pentru că ai obligația asta față de publicul care se uită atent la tine și care este obosit de anul ăsta pandemic. Cred că decizia de astăzi este o decizie corectă, care coordonată cu apelul la calm pe care îl facem va tempera tensiunea momentului și soluția va fi una sănătoasă la final”, a spus Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu: Îi mulțumesc lui Vlad Voiculescu pentru toată activitatea de la Ministerul Sănătății

Senatorul Alina Gorghiu a fost întrebată și de părerea sa referitoare la faptul că USR iese „șifonat” din acest episod, iar PNL arată cumva că își domină partenerii de guvernare.

În replică, aceasta spune că obiectivul PNL este acela de a nu arunca țara într-o criză guvernamentală „de dragul unui om”. Ea spune că PNL consideră că este nevoie de stabilitate și nu de o escaladare contraproductivă a situației.

Ea atrage atenția asupra poziției clare a UDMR, care a spus încă de dimineață, prin vocea liderului Kelemen Hunor, că recunoaște atributul constituțional al premierului de a revoca miniștrii cu care nu poate lucra sau care au probleme.

„Scuzele acestea că din cauza faptului că făcea reformă la minister Vlad Voiculescu s-a ajuns la această soluție, scuzele acestea sper să nu mai existe, nici măcar date de colegii din USR, pentru că, în realitate, s-a făcut o evaluare clară a domnului ministru, au fost câteva greșeli și gafe, aș putea să le spun, care au fost sancționate de presă, de public, au fost momente care ne-au costat și cred că această evaluare pe care premierul a făcut-o este una corectă. Niciun șef de Guvern nu-și poate permite ca în echipă să rămână un ministru care trage uneori în altă parte sau în altă direcție decât Guvernul, mai ales în domeniu Sănătății, care este foarte important”, a spus Gorghiu.

Senatorul a mai spus că îi mulțumește lui Vlad Voiculescu pentru cele patru luni și jumătate la Minister și că îl asigură pe acesta că revocarea sa nu are niciun fel de legătură cu decizia privind organizarea concursurilor pentru casele de sănătate, ci cu „momentele mai puțin fericite de când a preluat Ministerul și până astăzi”, conform Gândul.ro.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare