bani romania shutterstock

sursa foto:  Facebook

Alocație suplimentară în valoare de 1376 de lei pentru această categorie de pensionari din Germania. Guvernul a făcut anunțul

Pensionarii din Germania pot primi un sprijin financiar lunar în afara pensiei. Această alocație suplimentară poate ajunge până la 280 de euro, dar se acordă doar în circumstanțe speciale. Citiți în continuare toate detaliile legate de acordarea acestei alocații suplimentare. 

În Germania, pensionarii pot primi o alocație suplimentară în anumite circumstanțe. Sunt vizați vârstnicii ale căror venituri nu sunt suficiente pentru a acoperi cheltuielile unui trai decent.

(VEZI ȘI: Se recalculează pensiile în România. Creșterile veniturilor pot fi și de 90 la sută în unele cazuri)

Anumiți pensionari din Germania vor primi o alocație suplimentară

În anumite circumstanțe, pensionarii din Germania pot primi o alocație suplimentară, care poate ajunge la 281,50 euro. Chiar dacă au strâns mulți ani în câmpul muncii, sunt situații în care vârstnicilor nu le ajunge pensia pentru un trai lipsit de griji. În aceste cazuri, pensionarii pot spera la un sprijin sub forma unei alocații de bază sau a unui ajutor pentru locuință. Mai mult, asigurările de pensii germane (DRV) anunță că în anumite condiții există chiar și o indemnizație suplimentară.

Persoanele care au dreptul la ajutoare sociale, cum ar fi asigurarea de bază sau ajutorul de locuință, pot beneficia de o alocație suplimentară. Potrivit DRV, pentru primirea acestei alocații este nevoie de cel puțin 33 de ani de cotizație la fondul de pensii. Acordarea acestei alocații înseamnă că mai puțin venit este creditat pentru beneficiile sociale. Acest lucru mărește beneficiile sociale efective și poate stabili dreptul la pensie.

Cum se calculează alocația suplimentară

În calculul alocației suplimentare nu se iau în considerare 100 euro din pensia brută. În plus, se adaugă 30 % din pensie peste această sumă. Cu toate acestea, există o limită superioară. Mai exact, vârstnicii pot primi maximum 50 % din cota standard a pensiei de bază. Pentru anul 2024, cuantumul acestei alocații poate fi de maximum 281,50 euro pe lună.

Un exemplu oferit de asigurările de pensii germane arată cum este calculată această alocație suplimentară. Simularea a fost făcută pentru cazul unui pensionar cu o pensie lunară brută de 800 de euro.

Din pensia lunară brută nu sunt luați în calcul 100 de euro. Din restul de 700 de euro, 30 %, adică 210 euro, nu sunt luați  în considerare. Rezultă astfel o alocație totală de 310 euro. Cu toate acestea, aceasta este limitată la 281,50 euro, deoarece aceasta nu depășește 50% din pensia de bază. Așadar, din pensia de 800 de euro, doar 518,50 de euro vor fi creditați în cele din urmă pentru prestații sociale.

(NU RATA: A 13-a pensie, votată în mod oficial. Referendumul organizat în Elveția a primit aviz favorabil din partea populației)

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare