sursa foto:  facebook

Marius Budăi aduce vești uriașe pentru pensionari! Ce se întâmplă cu veniturile începând cu luna septembrie

Deputatul PSD, Marius Budăi aduce vești importante pentru seniorii din România! Acesta a spus ce se va întâmpla cu pensiile din toamnă, dar și cum s-au găsit bani pentru majorările care vor urma.

Creşterea salariilor a alimentat în prima lună a acestui an bugetul de pensii cu 25,7% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a declarat, pentru AGERPRES, fostul ministru al Muncii, deputatul Marius Budăi.

Majorarea salariile, salvare pentru pensionari

Potrivit fostului ministru al Muncii, Marius Budăi, majorarea salariilor ajută pensionarii.  Potrivit acestuia, salariul mediu net a făcut un salt impresionant, depăşind 1.000 de euro, cu un avans de 15,5% faţă de anul precedent, în timp ce pensia medie pentru limită de vârstă a trecut de pragul de 500 de euro, ajungând la 2.563 de lei.

„În ultima perioadă, am asistat la o creștere semnificativă a salariilor, care a avut un impact direct și asupra pensiilor. Iată cum se reflectă aceste schimbări în viața noastră:

– Pensia medie pentru limită de vârstă a trecut de pragul de 500 de euro, ajungând la 2.563 de lei (513 €).

– Salariul mediu net a făcut un salt impresionant, depășind 1.000 de euro, cu un avans de 15,5% față de anul precedent.

– Creșterea salariilor a alimentat bugetul de pensii cu 25,7% mai multe contribuții sociale.

Aceste evoluții pozitive sunt rodul unei economii în creștere și al investițiilor care stimulează piața muncii. Proiectul de introducere a salariului minim european în România va contribui și mai mult la îmbunătățirea nivelului de trai pentru toți, inclusiv pentru pensionari. ”, a afirmat Budăi pe pagina sa de Facebook

PSD nu plănuiește impunerea CASS

Fostul ministru al Muncii a precizat că PSD respinge propunerea de a impune CASS pentru pensiile peste 4.000 de lei.

„În contrast, propunerea de a impune CASS pentru pensiile peste 4.000 de lei a stârnit controverse. Unii senatori liberali, cunoscuți pentru poziția lor mai puțin favorabilă pensionarilor, au inițiat acest proiect. Totuși, PSD se poziționează ferm împotriva acestei măsuri, pledând pentru protecția și respectul cuvenit părinților și bunicilor noștri.

Să nu uităm că seniorii României reprezintă o parte esențială a societății și merită să se bucure de roadele dezvoltării economice, nu să fie pedepsiți. ”, a subliniat acesta

Marius Budăi se bucură de propunerea PNL

Marius Budăi și-a exprimat, la sfârșitul lunii ianuarie, bucuria sa față de propunerea PNL despre majorarea pragului de impozitare a pensiilor.

„Înţeleg, din spaţiul public, că PNL propune majorarea pragului de la care să nu fie impozitate pensiile. Personal, mă bucur foarte mult că PNL a înţeles, în sfârşit, ce înseamnă social-democraţia şi că aderă la principiile social-democrate, care au ca pilon principal grija faţă de om şi în această speţă, grija faţă de părinţii şi bunicii noştri”, a scris Marius Budăi, marţi pe Facebook.

 

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare