mariu budai

sursa foto:  facebook

Marius Budăi dă cărțile pe față! Ce se va întâmpla cu vârsta de pensionare în România

Marius Budăi, fostul ministrul al Muncii,  a reacționat  după ce în spațiul public au apărut informații conform cărora 1,6 milioane de pensionari vor avea  pensiile înghețate începând de anul viitor.

Acesta a vorbit despre modificările care vor apărea în ceea ce privește vârsta de pensionare a românilor.

La ce vârsta se vor pensiona românii

Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a vorbit despre care sunt modificările care ar putea să apară în ceea ce privește vârsta de pensionare a românilor.

Conform acestuia, creșterea vârstei de pensionare nu va avea loc în viitorul apropiat, ci se va ține cont de speranța de viață din România.

„Creșterea vârstei de pensionare nu există! În lege se vorbește ca după anul 2025 să studiem dacă putem lua în calcul ceea ce se întâmplă cu speranța de viață. O reducere a vârstei standard de pensionare în conformitate cu perioada lucrată. Al doilea drept este în concordanță cu numărul de ani lucrați, iar al treilea pentru condiții speciale și deosebite”, a explicat fostul ministru la Antena 3.

Răspunsul lui Marius Budăi a fost provocat de speculațiile din spațiul public cu privire la posibilitatea ca 1,6 milioane de pensionari să-și vadă pensiile înghețate începând din anul viitor. Această îngrijorare a apărut în urma adoptării de către Guvern a normelor de aplicare pentru legea pensiilor, fără a modifica în vreun fel articolul care a generat cele mai mari controverse. Există și o altă interpretare a situației, conform căreia în noua lege vârsta de pensionare ar putea fi majorată la discreția Guvernului.

Citește și: Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, despre creșterea vârstei de pensionare: ‘În fapt, n-am omorât pe nimeni. Ba din contră, am avut grijă de români’

 

Ministrul Muncii, despre creșterea vârstei de pensionare

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu a vorbit și ea recent despre  vârsta de pensionare  în România.  Potrivit acesteia, în anul 2030, vârsta de pensionare pentru femei va fi de 63 de ani. Ulterior, se va mări din nou, ajungând la 65 de ani până în 2035.

„În primul rând trebuie să știți că aceasta este o garanție că vârsta de pensionare în România nu va crește arbitrar, ad-hoc, în funcție de guvernele care vor fi la guvernare.

Deci ați văzut că am introdus în lege un articol care prevede că vârsta de pensionare nu va putea crește decât dacă crește în mod semnificativ speranța de viață.

Probabilitatea asta, din păcate pentru noi, este aproape zero. Prin urmare, vârsta de pensionare în România nu va crește”, spunea ministrul.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare