sursa foto:  nineoclock.ro

VIDEO/Ambasada Rusiei în România pornește ofensiva sau e un simplu exercițiu de imagine?

Ambasada Federației Ruse a lansat un clip de propagandă prin care sugerează că dorește să susțină campania de achiziție a sculpturii lui Brâncuși, „Cumințenia Pământului”. Mai mult, Ambasada a anunțat și că a făcut o donație modestă, în valoare de 100 de euro.

Clipul se vrea a fi o replică la cel naționalist realizat de Papaya Advertising care prezintă românii ca pe niște victime ale istoriei. De reținut este faptul că firma de publicitate nu are legătură cu Guvernul României.

Vezi și Rusia avertizează România: „Vor fi consecințe nedorite!”

NATO răspunde la amenințările Rusiei la adresa României

Cu toate acestea, noul ambasador al Rusiei la București, Valeri Kuzmin, a ținut să se lanseze în acest exercițiu de imagine, care lasă loc de multe interpretări.

„România trebuie să-şi recupereze valorile. Copiii trebuie să înveţe istoria adevărată”, se spune în clip. „România se reconstruiește economic și social cu ajutorul Uniunii Sovietice”, menționându-se anterior despre cele doua războaie mondiale și momentele în care România și Rusia au luptat împreună.

Întrebat cum vede această inițiativă a Ambasadei Ruse, președintele Iohannis, a declarat că nu știe nimic despre subiect.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare