nato

sursa foto:  aktual24.ro

NATO răspunde la amenințările Rusiei la adresa României

Serghei Riabkov, adjunctul ministrului rus de Externe, a acuzat joi SUA că încalcă Tratatul forţelor nucleare intermediare (INF) prin instalarea elementelor antibalistice la Deveselu.

Rusia avertizează România: „Vor fi consecințe nedorite!”

În replică, vineri, purtătoarea de cuvânt a Alianței Nord-Atlantice, Carmen Romero a spus că Tratatul Forțelor Nucleare Intermediare (INF) este un element crucial în politica de securitate euro-atlantică, iar scutul antirachetă de la Deveselu respectă întru totul tratatul.

„Baza militară nu va găzdui rachete ofensive. Rachetele de interceptare nu vor fi înarmate cu focoase. Scutul antirachetă al NATO este un sistem destinat apărării și nu este nici conceput, nici direcționat împotriva Rusiei. Nu reprezintă niciun fel de amenințare pentru Rusia”, a declarat Romero, citată de Agerpres.

Asasinate pe banda rulantă la Moscova! Un alt om din jurul lui Putin, găsit mort!

„Știm că SUA intenționează să desfășoare forțe suplimentare în Europa, în apropierea frontierelor ruse, prezentând aceasta ca pe o inițiativă destinată să ducă la creșterea încrederii aliaților lor. În realitate, aceste planuri vor duce la o creștere a efectivelor NATO la granițele noastre, chiar dacă ni se spune că ele nu încalcă prevederile Actului fondator Rusia-NATO”, a afirmat Riabkov joi  într-o alocuțiune rostită în Camera publică, o instituție de pe lângă Președinția rusă.

 „Prin urmare, prevederile Actului de a se abține de la dislocarea de echipamente militare substanțiale vor fi încălcate”, a mai spus acesta, referindu-se la Actul fondator NATO-Rusia din 1997, care interzice „staționarea suplimentară permanentă a unor forțe militare substanțiale” în estul Europei.

Citește și…

Miliardarul Ion Țiriac anunță cel mai ambițios proiect al său

Banca Mondială, anunț care dă fiori reci liderilor lumii

Medicamente interzise în străinătate, comercializate în România

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare