scut deveselu

sursa foto:  cyd.ro

Rusia avertizează România: „Vor fi consecințe nedorite!”

Serghei Riabkov, adjunctul ministrului rus de Externe, acuză SUA că încalcă Tratatul forţelor nucleare intermediare (INF) prin instalarea elementelor antibalistice în România. Acesta avertizează că vor apărea „consecinţe nedorite” şi denunţă un plan american de a muta arme nucleare, făcând referire în special la România din cauza scutului antirachetă de la Deveșelu.

„Noile specificităţi ale situaţiei din Europa sunt legate de instalarea elementelor antibalistice la baza aeriană Deveselu din România. Pe termen lung, un proiect similar va fi implementat în Polonia. Lansatoarele vor fi similare cu cele de pe nave militare americane care pot lansa rachete de croazieră Tomahawk. Montarea unor astfel de lansatoare constituie o încălcare directă a Tratatului forţelor nucleare intermediare de către Statele Unite”, a declarat Serghei Riabkov, citat de Ziarul Financiar.

Vezi și Replica VIRALĂ a lui Cioloș, prin care a făcut knockout toată clasa politică

Riabkov a subliniat că sistemul american antirachetă și mai ales segmentul european, reprezintă un factor „destabilizator”.

„Alianţa Nord-Atlantică menţine acţiunile în sensul acumulării unui potenţial antirachetă în Europa (…). Noi am exprimat în mod repetat preocupări în legătură cu desfăşurarea unor elemente strategice în apropierea frontierelor Rusiei, situaţie care afectează direct interesele noastre de securitate. Observăm că Washingtonul şi Bruxellesul sunt reticente să reconfigureze planurile antirachetă în pofida acordului nuclear cu Iranul. Noi vom continua să le transmitem europenilor că trebuie să fie conştienţi de inevitabilele consecinţe nedorite pe care le generează proiectul american”, a mai spus oficialul rus, potrivit Ziarul Financiar.

Vezi și Alertă! Reabilitarea termică – un DEZASTRU! Blocurile vor trebui refăcute!

Miliardarul Ion Țiriac anunță cel mai ambițios proiect al său

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare