Ambasadorul Rusiei, Valery Kuzmin, expulzat din România, în contextul bucăților de dronă căzute în țara noastră? Vasile Dîncu, răspuns pentru Bugetul.ro

Reporterul Bugetul.ro l-a întrebat pe Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării, dacă ambasadorul Rusiei la București, Valery Kuzmin, ar trebui expulzat din România, în contextul bucăților de dronă căzute în țara noastră. Vasile Dîncu ne-a declarat că, pentru a nu ne face de râs, ar trebui mai întâi să avem un raport clar din care să reiasă că vorbim despre o dronă rusească.

Mai mult, în opinia lui Vasile Dîncu, expulzarea lui Valery Kuzmin este un geste care are aproape semnificația ruperii relațiilor diplomatice cu Federația Rusă.

Reporter: În contextul actual, ar trebui expulzat ambasadorul Federației Ruse în România, Valery Kuzmin, în semn de avertisment pentru puterea de la Kremlin?

„Diplomații cunosc mai bine gramatica relațiilor dintre state. Nu mă pricep și nu prea îmi place să-mi dau cu părerea în aceste situații. Cred că expulzarea ambasadorului este un gest care are aproape semnificația ruperii relațiilor diplomatice.

Cred că o convocare a ambasadorului la Ministerul de Externe este necesară, dar și aici, dacă suntem siguri că este o dronă rusească. Să nu ne facem de râs. Cred că trebuie mai întâi să avem un raport clar, cu dovezi indubitabile.

Ca avertisment, am mai expulzat personal diplomatic la Moscova, dar nu știu dacă a fost vreun rezultat. Domnul Klaus Iohannis are consilieri care, dacă sunt ascultați, pot să-i dea sfaturi mai bune și mult mai bazate pe informații în această direcție.

Sper că există o strategie fermă față de Moscova, de reacție și răspuns, deoarece suntem victime ale unui război hibrid dus și pe teritoriul nostru. Sper că există la nivelul cel mai înalt al securității statului o strategie de răspunsși supraveghere a atacurilor din Est, măcar cum era cea din ultimele decenii ale perioadei comuniste. Mi-e frică doar de diplomația de ecou!”, a declarat, pentru Bugetul.ro, Vasile Dîncu, fost ministru al Apărării.

Citește AICI interviul INTEGRAL pe ni l-a acordat Vasile Dîncu!

Valery Kuzmin, declarații ticăloase la adresa României, în plină invazie rusă în Ucraina

„Republica Moldova, în momentul de față, este un stat suveran, participă la ONU. A fost recunoscută de statul suveran Rusia, când Uniunea Sovietică nu a mai fost. (n.r. – Republica Moldova) N-a fost parte a României, vorbesc de partea formală, în afară de cei 22 de ani de ocupație românească”, a declarat, în martie 2022, Kuzmin, după cum am scris AICI.

„Rusia nu a venit niciodată pe pământul românesc ca un cuceritor, nu a comis niciodată crime de război, atrocități nebunești, asemănătoare cu cele pe care trupele române le-au comis pe teritoriul Uniunii Sovietice”, a spus Kuzmin, pentru agenția TASS, în iunie 2023.

 

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare