Mizerabilul domn Kuzmin (opinie)

În luna martie a anului 2022, la o lună de la invazia rusă în Ucraina, amabasadorul rus în România, Valery Kuzmin, făcea o declarație de-a dreptul scandaloasă. Într-un interviu acordat la vremea respectivă, fiind întrebat dacă Vladimir Putin ar susține Unirea României cu Republica Moldova, fără Transnistria, Kuzmin a afirmat că Basarabia nu a fost parte a României, „în afară de cei 22 de ani de ocupație românească”.

Acum, „Marioneta” Kuzmin recidivează cu o declarație și mai ticăloasă.

„Rusia nu a venit niciodată pe pământul românesc ca un cuceritor, nu a comis niciodată crime de război, atrocități nebunești, asemănătoare cu cele pe care trupele române le-au comis pe teritoriul Uniunii Sovietice”, a spus Kuzmin, pentru agenția TASS, dând exemplu masacrul de la Odesa, conform romania-actualitati.ro.

De ce este ticăloasă declarația acestui domn Kuzmin?

Pentru că armata sovietică s-a făcut cunoscută în România tocmai prin atrocitățile comise, prin crime, prin violuri, prin jafuri, prin acțiuni de o ticăloșie ieșită din comun.

E de ajuns să ne amintim de masacrul de la Fântâna Albă, de la 1 aprilie 1941, când mii de români, printre care se aflau copii, bătrâni și femei, au fost uciși de trupele NKVD. Vorbim de mii de persoane care, după Pactul Ribbentrop-Molotov, au vrut să se întoarcă în România din Bucovina de Nord, furată de URSS.

Iar acum vine acest Kuzmin și acuză România de crime de război, de atrocități nebunești. Cât tupeu, câtă grosolănie!

În 2022, același Kuzmin vorbea de „ocupație românească” în Basarabia

„Republica Moldova, în momentul de față, este un stat suveran, participă la ONU. A fost recunoscută de statul suveran Rusia, când Uniunea Sovietică nu a mai fost. (n.r. – Republica Moldova) N-a fost parte a României, vorbesc de partea formală, în afară de cei 22 de ani de ocupație românească”, a fost declarația lui Kuzmin, după cum am scris AICI.

Oare ce mai așteaptă autoritățile române, ca să-l expulzeze pe acest ambasador „Pion” Kuzmin? Oare cât îi mai tolerăm derapajele grosolane?

Eugen DINU – comentariul este asumat integral de autor

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare