sursa foto:  jurnalulnational.ro

Amenzi draconice pentru hărțuire stradală! Proiectul de lege care va încerca să împiedice această faptă

Senatul României și-a dat acordul în privința acestui proiect de lege care pedepsește faptele de hărțuire. Cei care vor comite o astfel de faptă riscă amenzi draconice.

Potrivit unui proiect de lege votat de senatori în această săptămână, pe viitor, fapteșe de hărțuire ar putea fi pedepsite cu amenzi de pânăa la 100.000 de lei, fie că se petrec în privat sau în public.

Astfel, hărțuirea cuiva într-un loc public va putea fi amendată de polițiști cu până la 100.000 de lei, potrivit Propunerii legislative pentru completarea Legii 202/2002 privind egalitatea de şanse şi de tratament între femei şi bărbaţi. Documentul mai are nevoie acum și de votul favorabil al Camerei Deputaților (for decizional aici). Apoi, ca să se aplice, el trebuie aprobat de șeful statului și publicat în Monitorul Oficial. Propunerea vizează orice fel de hărțuire, mai ales cea sexuală și psihologică, nu doar în public, dar și în privat.

„Este interzis orice comportament de hărțuire, hărțuire sexuală sau hărțuire psihologică definite conform prezentei legi, atât în public, cât și în privat„, scrie în proiectul votat la Senat, unde se precizează apoi că astfel de fapte se vor considera contravenții și se vor sancționa cu amenzi între 3.000 și 100.000 de lei(dacă nu e vorba deja de o infracțiune).

Vezi și Lovitură pentru români! Se cere modificarea tuturor contractelor la energie electrică! Ce ar urma să fie introdus în fiecare document

Dezvăluiri din interior: Ce a hotărât Anca, fata Ionelei Prodan, după moartea mamei sale-Ce va face cu partea sa din avere

Mare atenție! Toți șoferii sunt vizați! Măsura care se va aplica în luna mai

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare