contract upc rds

sursa foto:  totulbine.ro

Lovitură pentru români! Se cere modificarea tuturor contractelor la energie electrică! Ce ar urma să fie introdus în fiecare document

Lovitură pentru români! Se cere modificarea tuturor contractelor la energie electrică! Președitele Asociației Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER), Ion Lungu, se plânge de consumatori și dorește securizarea tuturor contractelor.

Lungu a dezvăluit că, în acest an, mulți consumatori sunt tentați să denunțe unilateral contractele pe care le au cu furnizorii de electricitate, lucru ce poate produce multe perturbări pe piață.

„Unii dintre participanţii la piaţă denunţă unilateral contractele. Nu este un lucru corect. Poate produce multe perturbări în piață”, a declarat Ion Lungu, preşedintele Asociaţiei Furnizorilor de Energie Electrică din România – AFEER, în cadrul conferinței „Cooperarea inter-instituțională în beneficiul mediului de afaceri și consumatorilor”, organizată de Consiliul Concurenţei.

Potrivit acestuia, dacă anul trecut au fost vânzători care au renunţat la contracte, în anii anteriori, precum şi anul acesta cumpărătorii sunt tentaţi să denunţe unilateral contracte; tentaţiile depind de cum se mişcă piaţa în comparaţie cu anul anterior. „Trebuie să găsim o soluție prin care să securizăm contractele, pe toate platformele care funcționează în România. Adică, cel care denunță contractul să plătească efectele pe care le produce. Aș ruga ANRE să introducă acest lucru în toate contractele avizate de dânşii”, a mai spus Lungu.

În plus, acesta crede că ar trebui introduse elemente prin care contractele să fie mai flexibile, astfel încât să se mărească lichiditatea în piață.

Reamintim, în prezent, din cauza reglementărilor, primare şi secundare, producătorii cu capacităţi instalate peste 3 MW, trebuie să vândă toată producţia pe platformele administrate de Opcom, la preţuri şi cantităţi fixe, ceea ce induce o mare rigiditate la vânzările angro de energie electrică.

Pe de altă parte, preşedintele AFEER este de părere că trebuie să existe o proporţionalitate echilibrată între piaţa spot (Piaţa pentru Ziua Următoare – PZU) şi cea la termen. „Anul trecut, cei care au avut contracte pe termen lung au câștigat, dar anul acesta au pierdut. Dacă ar fi o proporție de 70-75% contracte pe termen lung și restul pe piața pentru ziua următoare, probabil că ar fi o variantă rezonabilă”, a precizat Lungu.

Vezi și Dezvăluiri din interior: Ce a hotărât Anca, fata Ionelei Prodan, după moartea mamei sale-Ce va face cu partea sa din avere

Mare atenție! Toți șoferii sunt vizați! Măsura care se va aplica în luna mai

Ochii și urechile lui Liviu Dragnea! Detalii incendiare despre “supervizorul” Vioricăi Dăncilă

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare