sursa foto:  ziuaconstanta.ro

ANAF face anunțul mult așteptat! Datoriile românilor vor fi șterse

Mii de români vor scăpa automat de datorii în urma amnistiei fiscale pe care Guvernul intenționează să o aplice. Din păcate, cel puțin într-o primă fază, nu va fi vorba despre cine știe ce avantaje, ci doar de sume foarte mici, aproape insignifiante, pe care o anumită categorie de cetățeni le are de plătit către stat.

Mii de români vor scăpa automat de datorii în urma amnistiei fiscale pe care Guvernul intenționează să o aplice. Din păcate, cel puțin într-o primă fază, nu va fi vorba despre cine știe ce avantaje, ci doar de sume foarte mici, aproape insignifiante, pe care o anumită categorie de cetățeni le are de plătit către stat, notează Capital.

Este vorba despre românii care, din 2015 şi până acum, au obţinut venituri mici – de câţiva lei sau zeci de lei – din dobânzile la depozite sau dividende, dar care au primit de curând de la ANAF vestea că au de achitat contribuţii la sănătate de sute de lei, anunță Știrile Pro TV.

Asta pentru că aceste contribuţii au fost raportate de ANAF la nivelul salariului minim pe economie, deşi în realitate veniturile mult mai mici.

Şi în 2015, Guvernul Ponta, din care a făcut parte şi actualul ministru al Finanţelor, Eugen Teodorovici, a dat o amnistie similară, de care au beneficiat circa 4 milioane de romani. Atunci, datori la ANAF ajunseseră şi copiii, pentru sumele primite de părinţi, pe carduri, drept alocaţii.

Citește și:

Cine e, de fapt, omul care o pune la zid pe Carmen Dan – Totul despre averea lui Cătălin Ioniță, șeful DGA

Surse S-a aflat motivul! De ce a fost, de fapt, Liviu Dragnea trădat de aliatul său de încredere

ANAF lovește din nou! Cum i-a păcălit instituția pe români

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare