sursa foto:  ziuaconstanta.ro

ANAF schimbă tactica! Vești extraordinare pentru acești români

Agenția Națională de Administrare Fiscală vrea să încheie războiul cu românii și cu firmele care au impozitele neplătite. 

Inspectorii îi vor pune pe cei cu impozite neplătite să semneze un plan de plată eşalonată a datoriilor. Pentru acest lucru, ANAF a creat un Institut special de Mediere.

În România, 95% din veniturile colectate de ANAF sunt plătite benevol de contribuabili. Însă 5% dintre români sau firme cu activitate în ţara noastră au diferite probleme în achitarea impozitelor. În loc să li se pună direct propire pe conturi, autorităţile au decis să îi invite pe datornici la sediile ANAF pentru a semna o înţelegere.

În unele cazuri, s-ar putea să fie anulate unele dobânzi de întârziere. Dar asta doar în funcţie de suma de bani pe care cel în culpă o datorează.

Reprezentanţii oamenilor de afaceri susţin că astfel ANAF are şanse mai mari să colecteze banii, decât dacă ar bloca nişte conturi în care nu există fonduri.

Oamenii de afaceri sugerează negocierea inclusiv în cazul în care vorbim despre milioane de euro, pe care statul le-ar putea pierde în caz de faliment al companiilor îndatorate.

Potrivit ANAF, din cele aproape 30 de miliarde de euro venituri fiscale pe care ANAF ar fi putut să le colecteze în 2018, a reuşit să adune benevol 28, 5 miliarde de euro. Rămân aşadar necolectate 1,5 miliarde de euro.

Citește și:

EXCLUSIV Primul român decorat de Klaus Iohannis face acuze grave! Cine e, de fapt, cea mai vitregită categorie socială

Atenție! Pensiile speciale ar putea fi eliminate pentru mai multe categorii de bugetari

Atenție, șoferi! Ce se întâmplă cu modul în care sunt emise polițele RCA

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare