sursa foto:  kremlin.ru

Analist politic: ‘Putin a pierdut în Ucraina, dar nu se poate opri, fiindcă toată lumea ar vedea că a fost învins. Războiul va continua până când numărul de victime va face imposibilă continuarea lui’

Analistul politic Bogdan Chirieac susține că Rusia va reveni la războiul hibrid, la care se pricepe cel mai bine.

„Cu actuala conducere a Rusiei, acest pericol nu poate fi ignorat. Nu înseamnă că Rusia ar provoca actul de terorism, apoi și l-ar asuma, cum făcea Al Qaida. Nu. Dar pot să apară sabotaje, diverse lovituri nerevendicate. Așa cum nimeni nu a revendicat aruncarea în aer a conductei Nord Stream 2. Tot ce se știe este că a pus cineva explozibil acolo.

În opinia mea, Rusia nu va mai ataca vreodată cu tancuri și cu avioane. Experiența amară din Ucraina cred că i-a fost suficientă.

Însă va reveni la ce știa să facă foarte bine: războiul hibrid, provocările asimetrice. Asta înseamnă fake news, influențarea oamenilor politici, a campaniilor electorale. Inclusiv acte de terorism (…)

Bogdan Chirieac: „Războiul va continua până când numărul de victime va face imposibilă continuarea lui”

Este evident că lumea civilizată nu poate accepta agresiunea Rusiei în Ucraina.

Nici Rusia nu se poate retrage în acest moment. Putin a pierdut în Ucraina, dar nu se poate opri, fiindcă toată lumea ar vedea că a fost învins.

Și atunci, va continua până când numărul de victime va deveni atât de mare încât prelungirea războiului va fi imposibilă.

Lucrurile astea nu sunt posibile la nesfârșit. Vom ajunge și la niște negocieri de pace. Ce va fi pe masă, vom vedea atunci”, a spus Chirieac, conform antena3.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare