sursa foto:  romanialibera.ro

Analistul de politică externă H. D. Hartmann: ‘Ca să declari război unei țări înseamnă să o consideri egala ta. Rusia nu o poate considera pe Ucraina egala ei’

Analistul de politică externă H.D. Hartmann a explicat de ce Federația Rusă nu a declarat război Ucrainei în mod oficial.

Ca să declari război unei ţări înseamnă să o consideri egala ta. Rusia nu o poate considera pe Ucraina egala ei. Atunci, nu i-a declarat război, ci a făcut această aşa-zisă operaţiune militară specială care nu mai asta nu este, când pierzi 3.000 de tancuri. Numai aşa ceva nu este! O operaţiune specială înseamnă 1000-2000 de soldați, te duci în punct fix, ai rezolvat situaţia şi ai plecat. Ai un nucleu, ai un obiectiv foarte clar, durează trei zile, pa şi la revedere. Uitaţi-vă la marile puteri care au operaţiuni militare speciale. Nu mă duc cu 200.000 de soldaţi şi spun: „Nu, asta e operaţiune militară specială.

„Aici nu mai este glumă!”

Atunci, în mentalul Occidental apare întrebarea: „Domnule, ăsta cum face rost de soldaţi, cum mai face tancuri, tunuri, avioane, că le-a pierdut?”. Capacitatea Federaţiei Ruse de a reconstrui tancuri este de 250 pe an. Păi, ei au pierdut vreo 2.000, până acum. Atenţie! Cifrele astea nu sunt date de ucraineni, ci de Reuters, şi din poze, că le numeri tancurile. Aici nu mai este glumă! Se pare că au pierdut vreo 2.000 de tancuri.

Ia să ne facem socoteala, dacă ei au capacitatea de a produce doar 250 pe an – ceea ce e enorm pentru un stat. Ia să vedem, în câţi ani îşi înlocuiesc ei tancurile pierdute. Nu şi le înlocuiesc în 10 ani. Sancţiunile economice din ce în ce mai dure, lipsa fluxului financiar, lipsa fluxului intercontinental şi mondial de tehnologie vor face ca aceste industrii să nu mai aibă productivitatea pe care o au astăzi.

Bineînţeles că s-au gândit toţi la o tehnologie prin care Putin să declare război unei țări terţe şi atunci are dreptul, conform Constituției Rusiei, să declare mobilizare generală. La ora actuală, capacitatea de mobilizare a armatei ucrainene este de de aproape 1.000.000 de oameni. Ruşii au cam 1.500.000. Ei, pune la acest zid uman tehnologia occidentală militară„, a explicat H.D.Hartmann, potrivit dcnews.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare