sursa foto:  jurnaluldearges.ro

Analistul economic Adrian Negrescu atrage atenția cu privire la amânarea ratelor la credite: ‘Este un măr otrăvit. Cei care își amână ratele, în nouă luni, vor avea de plătit un cost foarte foarte mare al împrumuturilor, mai mare ca în prezent’

Amânarea ratelor la credite nu este un cadou, ci un măr otrăvit, atrage atenţia analistul economic Adrian Negrescu, după ce Guvernul a venit cu aceste facilităţi.

 

Guvernul a adoptat un nou pachet de măsuri de sprijin pentru populaţie şi companii, în valoare de peste un miliard de euro.

Criticat de opoziţie, programul propune, ca principale puncte, amânarea ratelor la bănci, bani în plus pentru bugetari şi 700 de lei pentru toţi pensionarii care primesc mai putin de 2.000 de lei.

În schimb, Guvernul strânge cureaua la angajări şi cheltuieli bugetare.

„Despre amânarea ratelor, pot să spun că este un cadou, un măr otrăvit. Pentru cei care au posibilitatea să îşi plătească ratele în prezent, măcar o parte dintre ele, să plătească. 

De ce? Pentru că se va aplica probabil dobândă la dobândă, iar dobânzile vor continua să crească. Astfel încât, cei care îşi amână ratele, în nouă luni, vor avea de plătit un cost foarte foarte mare al împrumuturilor, mai mare ca în prezent. 

Sfatul meu este să plătească, să meargă să negocieze cu banca, să plătesca ceva la rate şi să nu amâne aceste rate, pentru că la un moment dat povara va fi foarte foarte mare”, a explicat Adrian Negrescu, analist economic, marţi, la Antena 3.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare