lege

sursa foto:  gazetadecluj.ro

Analistul economic Adrian Negrescu: ‘Pentru mulți dintre români va fi o misiune aproape imposibilă să mai ia un credit de la bancă. Va fi aproape imposibil să își cumpere o casă nouă’

Analistul economic Adrian Negrescu atrage atenția cu privire la posibilitățile românilor de a-şi mai cumpăra o locuință în viitorul apropiat, mai ales prin credit imobiliar.

Depinde de oportunitate. Să îţi cumperi o casă la un preţ bun, chiar şi prin credit, reprezintă o variantă. Asta în condiţiile în care şi imobiliarele în viitor, peste 5 sau 10 ani, se vor scumpi şi în România. E un trend internaţional, inclusiv în estul Europei, care confirmă aceste creşteri de preţuri. 

Dar pentru mulţi dintre români va fi o misiune aproape imposibilă să mai ia un credit de la bancă, în condiţiile în care regulile de creditare s-au înăsprit foarte mult, dobânzile sunt foarte mari. 

Şi să nu uităm un aspect foarte important şi extrem de relevant. Mai mult de jumătate din populaţia României câştigă undeva la 2500 lei net. La salariul ăsta, să plăteşti şi o rată de 2000 şi ceva lei, cât înseamnă pentru un credit de 50.000 euro luat pentru un apartament cu 2 camere este o misiune aproape imposibilă, rămâi fără niciun ban. Va fi o perioadă dificilă, mai cu seamă că statul a venit şi a pus gaz pe foc, prin faptul că de la 1 ianuarie 2023 creşte TVA-ul la locuinţe de la 5% la 19%. Pentru cei care vor să rămână în ţară sau pentru cei care vor să se întoarcă şi să îşi întemeieze o familie aici va fi aproape imposibil să îşi cumpere o casă nouă, mai ales cu trei sau patru camere„, a declarat Adrian Negrescu, conform dcnews.ro.

Vezi și:

Profesorul Mircea Coșea: ‘Urmează o perioadă dificilă! Vor dispărea cheltuieli pe care noi credeam că le facem ca reprezentanți ai unei societăți evoluante, numite UE’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare