Analistul economic prof. dr. Petrișor Peiu: ‘Guvernul olandez vrea să cumpere jumătate din fermele Olandei pentru a le desființa și pentru a reduce efectivele de animale cu 30%’

Prof. dr. Petrișor Peiu, fost consilier al premierilor Radu Vasile și Adrian Năstase, a vorbit despre o decizie pe care a luat-o justiția din Olanda cu privire la fermele de pe teritoriul țării.

 

O chestiune importantă şi de înţeles este ce se întâmplă, astăzi, în Olanda. Toată lumea s-a şocat văzând că Guvernul olandez vrea să cumpere jumătate din fermele excepţionale ale Olandei, al doilea exportator de mâncare din lume, între America şi Brazilia. Vrea să cumpere guvernul jumătate pentru a le desființa şi pentru a reduce efectivele de animale cu 30%. Ei bine, acea decizie a guvernului nu vine pentru că guvernul s-a ţicnit peste noapte. Este ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti date de instanţa supremă din Olanda. Aceste hotărâri judecătorești ar trebui privite cu mare seriozitate, pentru că ne pot afecta într-o măsură majoră viaţa.

Cea mai înaltă instanţă administrativă de acolo a hotărât acest lucru într-un proces în care a condamnat Guvernul olandez pentru că nu a făcut tot ce putea face pentru a reduce poluarea cu amoniac, amoniacul fiind un gaz care se degajă din combinaţia dintre fecalele şi urina animalelor. Atunci, judecătorul respectiv, din mai multe posibilităţi, a ales varianta radicală: desfiinţarea unei mari părţi din ferme. Varianta mai uşoară ar fi fost reducerea conţinutului de proteine din hrana animală„, a spus Petrișor Peiu, conform dcnews.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare