Analistul militar Radu Tudor, mesaj pentru Guvernul Ciucă: ‘Vindeți rapid MiG-urile și aduceți mai repede F-16! E momentul să se tranșeze acum, rapid, soluția grăbirii achiziției avioanelor F-16 din Norvegia’

Jurnalistul și analistul militar Radu Tudor, a lansat un mesaj public către guvernanți: „Vindeți rapid MiG-urile și aduceți mai repede F-16!”, explicând că MiG-urile sunt „incapabile să ofere un profil aerian 100% compatibil NATO și sigur pentru pilot”.

 

România are doar 16 avioane F-16 sută la sută compatibile #NATO. Avioanele MiG 21 Lancer sunt aproape de epuizarea resursei de zbor. Multe aparate au fost implicate în incidente grave, din cauze variante (tehnice, vreme, umane). 

Avem nevoie ca de aer de 4 escadrile F-16! Forţele Aeriene Române trebuie întărite imediat din miliardul de euro cerut de CSAT ca supliment în bugetul Apărării (de la 2% la 2,5% din PIB).

E momentul ca Guvernul României să tranşeze acum, rapid, soluţia grăbirii achiziției avioanelor F-16 din Norvegia. 

Avioanele MiG 21 Lancer sunt nişte aparate vechi, modernizate, dar incapabile să ofere un profil aerian 100% compatibil NATO şi sigur pentru pilot.

Vindeţi rapid MiG-urile şi aduceţi mai repede F-16!

Cât despre elicopterele IAR 330 PUMA, aceeaşi poveste: tehnică veche pentru provocări noi. Incapabile să facă faţă în condiţii de zbor dificile. Avem 2 fabrici de elicoptere la Braşov şi nu suntem în stare să comandăm măcar 6-7 elicoptere pe an, să înnoim flota în 5-10 ani.

Ne mulţumim cu puţin, întârziem grav proiecte cruciale pentru toate categoriile de forţe. 

Aceste permanente amânări au costuri umane uriaşe, aşa cum s-a vazut aseară, când 8 militari din Forţele Aeriene şi Forţele Navale au căzut la datorie.

Până când ne mişcăm noi creierul lent, aliaţii din #NATO au trimis 22 de avioane de luptă moderne în #România să ne apere spaţiul aerian„, a scris Radu Tudor, pe pagina de Facebook.,

Vezi și:

Numele celor 7 militari decedați în urma accidentului aviatic în care a fost implicat elicopterul IAR 330-Puma

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu: ‘Astăzi este o zi tristă pentru familia Armatei Române. În continuare se desfășoară misiuni de căutare a pilotului aeronavei MiG-21 LanceR’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare