sursa foto:  stiri247.ro

Analistul militar Radu Tudor: ‘Rusia este un stat eșuat. Armata, am văzut că este făcută praf, şi pur şi simplu se face de râs, de o lună de zile’

Analistul militar Radu Tudor a vorbit despre negocierile care se duc între Federația Rusă şi Ucraina, comentat intervenţia oligarhului Roman Abramovici pe post de mediator în acest conflict, care durează de mai bine de o lună.

 

De când am văzut această ştire, mă tot întreb ce fel de ţară poate să mai fie Rusia, cea care îşi dă toată diplomaţia pe mâna unui om de afaceri, cel de administraţie mai poate fi asta, dacă nu mai are un ministru de externe sau măcar un ambador capabil să transmită nişte mesaje unei ţări precum Ucraina, o ţară pe care, culmea, ei o consideră şi prietenă, şi soră şi tot ceea ce îi uneşte pe ei de atâtea sute de ani.

Faptul că un personaj atât de influent şi de bogat precum Roman Abramovici intervine pe post de mediator, arată că niciunul din instrumentele clasice ale existenţei unui stat nu mai funcţionează în Federaţia Rusă. Armata, am văzut că este făcută praf, şi pur şi simplu se face de râs, de o lună de zile. În plus, devine cel mai mare instrument de crime de război din secolul XXI şi vor avea de răspuns pentru ceea ce fac acum în Ucraina.

Văd că nici diplomaţie nu mai există. Serghei Lavrov, un personaj care trecea drept un foarte mare negociator, un ministru de externe puternic şi influent, acum văd că nu mai are niciun fel de putere, de influenţă, şi dialogul între Volodomir Zelenski şi Vladimir Putin se poartă prin bileţele care sunt transmise de un miliard. Eu sincer, nu am mai văzut aşa ceva şi asta demonstrează că Rusia este un stat eşuat, un stat periculos, un stat care este gata să tranzacţioneze absolut orice din perspectiva obţinerii unor repere, de-a dreptul medievale, şi anume dispariţia unor state de pe hartă, ocuparea unor teritorii, şi evident uciderea civilor într-un mod barbar, aşa cum fac ei în Ucraina„, a declarat Radu Tudor, analist militar, la Antena 3.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare