sursa foto:  sursazilei.ro

Analistul politic Bogdan Chirieac: ‘Dacă Rusia ar fi, cum vor ei să fie, în război cu tot Occidentul, Rusia era demult zdrobită. Pentru că e un decalaj tehnologic uriaș între armamentul rusesc și cel occidental’

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat ultimele informații privitoare la războiul din Ucraina, prin prisma îngrijorării tot mai mari la nivel mondial că acest conflict ar putea escalada.

Acesta a explicat de ce războiul provocat de Federația Rusă în Ucraina afectează întreaga planetă și de ce este îngrijorător faptul că Vladimir Putin trimite încă 300.000 de soldați pe front:

„Cred că 300.000 de ruși nu vor face bine nimănui. Rușii s-au evidențiat în războiul din Ucraina nu prin acțiuni militare spectaculoase, ci prin ucidere de civili. Nu vreau să-mi imaginez ce ar putea însemna încă 300.000 de soldați ruși, prost echipați, prost instruiți, foarte speriați, care vor lua la țintă orice civil, femeie sau copil. Nu ne bucură această mobilizare, chiar și parțială, și nu ne bucură nici disperarea lui Putin, care a amenințat ieri, aproape deschis, Ucraina cu folosirea de arme nucleare tactice. La ONU, Joe Biden a subliniat acest lucru și a spus că Statele Unite ale Americii vor reacționa.

Dintr-un anumit punct de vedere, Rusia este, în acest moment, în război, din cauza ei, nu doar cu Occidentul, ci cu lumea întreagă. În termeni clasici, Rusia este în război cu Ucraina. Că Ucraina este sprijinită militar și umanitar de Occident și lumea liberă, da, este adevărat, dar dacă Rusia ar fi, cum vor ei să fie, în război cu tot Occidentul, Rusia era demult zdrobită. Dacă intra aviația NATO în spațiul aerian al Ucrainei, nu mai exista aviația rusă, pentru că e un decalaj tehnologic uriaș între armamentul rusesc și cel occidental.

Putin a reușit să intre în război cu toată lumea. La ultimul summit de la Samarkand, la Organizația de Cooperare de la Shanghai, China a spus că este îngrijorată de război, delicat, dar ferm, India, prin premierul Modi, i-a spus lui Putin că nu e vremea de război și l-a pus într-o situație îngrozitoare, liderul rus spunând: Da, o să terminăm cât mai repede operațiunea militară specială din Ucraina. Iată că restul lumii nu mai este de acord cu ce a făcut Putin în Ucraina. Rusia, în acest moment, este în război cu toată lumea“, a spus, la Realitatea Plus, analistul politic Bogdan Chirieac, conform dcnews.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare