sursa foto:  wall-street.ro

Analistul politic Bogdan Chirieac: ‘Vor fi mișcări sociale indiferent cât s-ar pregăti unii și alții să nu fie. Este împotriva tuturor analizelor economice ca în plină criză să majorezi taxele’

Analistul politic Bogdan Chirieac atrage atenția guvernanților cu privire la creșterea taxelor: ”Economia românească refuză să se predea, ca armata ucraineană. Dacă le taie românilor benzina, atunci vor fi mişcări sociale indiferent cât s-ar pregăti unii şi alţii să nu fie”.

Eu cred că taxele acestea mari sunt menite să pună capăt economiei românești care, uite, refuză să moară în ciuda pandemiei, a războiului, a majorărilor, a inflaţiei. Economia românească refuză să se predea, ca armata ucraineană. Acum, cu taxele astea, cred că onorabilii de la guvernare vor să îi facă felul. Este împotriva tuturor analizelor economice ca în plină criză să majorezi taxele. Este ultimul lucru care se putea face.

Că te-ai umplut de ridicol când ai redus preţul la benzină cu 50 de bani… Sigur că da, pe vremuri se dădea câte 100 de lei să stăm liniştiţi. Acum s-a ajuns la 50 de bani. În rest, toate măsurile nu au avut efect. Asta cu distribuitorii de energie… Guvernul are să le dea 2 miliarde de euro. Nu le-a dat şi nici nu au de unde. La fel cu plafonarea preţului la benzină. Văd că nu s-a reuşit nicăieri în Europa acest lucru. Trebuie luate alte decizii. Sporeşte producţia internă, că România este într-o poziţie unică privilegiată în UE, are resurse de hidrocarburi. Începi să faci investiţii în centralele electrice ca să poţi să ai energie, că va lipsi produsul pe piaţă.

Acum, plafonarea preţului la pompă poate duce la dispariţia produsului în staţiile de alimentare. Acest lucru va provoca mişcări sociale. Faptul că s-a umblat la preţul la mâncare… Văd că lumea nu a fost deranjată. La preţul energiei, a fost un pic, dar s-au plafonat – să vedem de unde se vor da banii ăia că, la un moment dat, distribuitorii s-ar putea să nu îţi mai dea curent în casă, că nu au primit compensarea de la Guvern. Dar dacă le taie românilor benzina, atunci vor fi mişcări sociale indiferent cât s-ar pregăti unii şi alţii să nu fie„, a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3, potrivit dcnews.ro.

Nu ştiu ce specialişti are Guvernul sau de pe unde au fost daţi afară şi i-a angajat. Că, dacă aveau specialişti, nu ajungeam în situaţia asta„, a punctat acesta.

Cât despre ce mai face românul care trăieşte cu 1500 de lei pe lună, analistul politic a mai spus „să se gândească mai bine data viitoare când votează. Acesta este singurul lucru. Adică, dacă tot votezi cu laba piciorului, în permanență, vei avea Bucureştiul cum este, Timişoara cum este şi vei avea administraţia asta hăpăugă, unde economia trage să moară efectiv. Suflă greu şi tu îi majorezi taxele. Ce să mai spui în chestiunea asta? Adică şi aşa urc greu pe scări, îmi mai daţi şi un sac plin cu pietre de cărat”.

Vezi și:

Profesorul Mircea Coșea, avertisment pentru guvernanți: ‘Dacă nu păstrezi locurile de muncă, mai crește și prețul la benzină, atunci în toamnă o să ai mișcări sociale necontrolate, nu ca acum controlate’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare