sursa foto:  gangblog.ro

Analiză incendiară! Românii aleg ce este mai scump

În România, consumatorii aleg încă să cumpere mărci internaţionale sau locale, în timp ce în ţări precum Germania şi Elveţia produsele „no name“, mărci private ale reţelelor de magazine, deţin aproape jumătate din vânzări.

Mărcile private, creaţia reţelelor de comerţ modern, au ajuns să mănânce până la 50% din volumele de vânzări de alimente, băuturi sau bunuri de îngrijire, cota de piaţă fiind mai mare în Occident, mai exact, paradoxal, în ţările cu cele mai dezvoltate economii din Europa.

Astfel, în Spania, Elveţia şi Marea Britanie unu din două produse cumpărate în 2019 a fost marcă privată, potrivit celui mai recent raport al Asociaţiei Europene a Mărcilor Private (PLMA) care citează date ale companiei de cercetare de piaţă Nielsen.

România nu este inclusă pe lista celor 19 ţări analizate, însă ponderea în volumele de vânzări ale produselor Pilos, K-Classic sau Boni este estimată de ZF la 30-35%. Pentru aceste produse există doar date privind cota de piaţă în valoare, mai exact ele au ajuns să cucerească 16% din vânzările de bunuri de larg consum estimate la 20 mld. euro. Astfel, românii cumpără mărci private de 3,2 mld. euro, cota de piaţă în valoare fiind mult sub cea în volum, informează zf.

Vezi și:

EXCLUSIV Document. Ministrul Marcel Vela răstoarnă acuzațiile lui Dumitru Coarnă

EXCLUSIV Marcel Vela ascunde planul de reorganizare a Poliției: A fost o discuție doar pentru că a crea senzația că ne consultă

Mare atenție, Marcel Vela! Bubuie Ministerul de Interne: Șeful Jandarmeriei Române, acuzat de răpire

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare