sursa foto:  avantuliber.ro

ANPC ‘lovește’ din nou! Cinci hoteluri din regiunea București – Ilfov au fost închise temporar

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), au închis temporar încă cinci hoteluri din regiunea Bucureşti – Ilfov după ce au fost găsite mai multe nereguli, printre care mizerie în bucătării şi în camere, scrie news.ro

 

 

 

”Alte hoteluri au fost scoase la tablă! Caro, Minerva şi unele mai puţin cunoscute, din jurul Capitalei, şi-au dat examenul de maturitate şi… l-au picat! Cred că nu mai au conexiune la cablu şi nu au văzut ce au păţit alţii, aflaţi în aceeaşi situaţie. Au avut ocazia să afle… Continuăm excursia prin toată ţara!”, a declarat preşedintele ANPC, Horia Constantinescu.

Abaterile constatate de echipele de control, în spaţiile destinate alimentaţiei publice, au fost: folosirea unor bucătării care pot pune în pericol sănătatea consumatorilor; schimbarea stării termice a produselor; utilizarea unor produse alimentare cu data limită de consum depăşită; utilizarea unor agregate frigorifice neigienizate corespunzător, cu grătare cu vopsea exfoliată, urme de rugină, chedere depreciate, cu ventilatoare care prezentau depuneri de praf şi impurităţi; folosirea unor lăzi frigorifice cu depuneri masive de gheaţă pe pereţii agregatelor; utilizarea unor grătare şi cuptoare neigienizate corespunzător, cu urme grosiere de grăsime arsă, praf şi resturi alimentare.

De asemenea, alte nereguli au fost: existenţa, în spaţiul de lucru, a unui paviment şi a unor pereţi deterioraţi, cu spărturi şi exfoliere de vopsea lavabilă, care nu pot fi igienizate corespunzător; utilizarea unor ustensile de bucătărie neprofesionale, cu grad ridicat de uzură; folosirea unor produse alimentare fără eticheta cu elemente de identificare şi caracterizare, precum şi fără data limită de consum; nerespectarea condiţiilor de temperatură pentru păstrarea unor preparate; depozitare în condiţii necorespunzătoare a unor produse alimentare; lipsa menţiunilor privitoare la ingredientele care pot cauza alergii sau intoleranţe, în lista meniu a restaurantului.

Echipele de control au dat amenzi în valoare totală de 85.000 de lei.

De asemenea, comisarii ANPC au mai decis închiderea temporară, până la remedierea deficienţelor, a 19 camere de la Hotel Caro şi a celor două bucătării deţinute de unitate, a trei camere de la Hotel Minerva, a două camere de la Hotel Vienna House, a unei camere de la Hotel Monopoly şi a bucătăriei Hotelului Galliard Lake, scrie news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare