sursa foto:  stirileprotv.ro

Anul acesta voucherele de vacanță au fost o binecuvântare pentru mulți români. Ce se va întâmpla în continuare cu acestea

Tichetele de vacanță au ajutat mulți români să nu cheltuiască foarte mult în vacanță, și chiar să economisească. Pe lângă asta, voucherele aduc și valoare adăugată în economie.

Preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din România (CNIMMR), Florin Jianu, susţine că voucherele de vacanţă se dovedesc a fi un instrument apreciat atât de antreprenori, cât şi de de beneficiari – angajaţii de la stat, dar, mai ales, de stat, pentru că aduc valoare adaugată în economie şi că „toată lumea din turism cere continuarea acestui proiect”.

„Împreună cu toate organizaţiile de afaceri, facem o analiză pentru a arăta care este impactul economic, social al acestor vouchere de vacanţă şi vom pune în luna octombrie pe masa prim-ministrului, al ministrului de resort, pe masa Parlamentului, pentru că toată lumea din turism cere continuarea acestui proiect”, a declarat, joi, la Buzău, preşedintele CNIPMMR, Florin Jianu.

Iniţiator al acordării voucherelor de vacanţă în 2014, Jianu susţine că acestea „se dovedesc un instrument apreciat de antreprenori, fiind pe locul doi în ceea ce priveşte metodele de susţinere ale turismului, după TVA de 9 la sută”.

„Avem numai de câştigat ca operatori în turism, pentru că românii cheltuiesc banii în ţară, de câştigat ca şi stat – că în acest an avem un record de noi pensiuni, de hoteluri care s-au înscris şi au ieşit din zona gri într-o zonă echilibrată şi corectă a economiei, avem de câştigat şi pentru angajaţii de la stat, pentru că astfel ei sunt obligaţi să-şi desfăşoare vacanţa care contribuie la productivitatea lui, la liniştea lui, la odihna atât fizică, cât şi psihică, şi aceste vouchere de vacanţă toată lumea le laudă şi aduc valoare adaugată la economie”, afirmat Jianu.

Potrivit acestuia, din 2014 – când mediul privat a început să acorde aceste vouchere – în patru ani, această piaţă a ajuns la 40 de milioane de euro.

Citește și:

SONDAJ! Vești proaste! Lovitura devastatoare pe care o primesc românii pe final de an

Apare un nou lanț de magazine pe piața de retail! Gigantul japonez a deschis prima unitate

Averea NEDECLARATĂ a lui Darius Vâlcov! Cât de bogat ar fi, de fapt, consilierul premierului

Un nou mega-tun a fost dat de cel mai bogat român! Suma colosală pe care o va încasa Ion Țiriac

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare