sursa foto:  click.ro

Anunț de la vârful Casei de Pensii: ‘Toată lumea va primi, începând cu 1 ianuarie 2024’

Președintele Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), Daniel Baciu, a făcut un anunț care îi vizează pe toți pensionarii.

Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, a declarat că, începând cu data de 1 ianuarie 2024, toți pensionarii vor primi procentul de indexare.

Este vorba despre majorarea punctului de pensie cu inflația, cu 13,8%, conform declarației făcute de Baciu, la Realitatea Plus.

De asemenea, președintele Casei Naționale de Pensii a explicat că în anul 2024 vor avea loc două majorări de pensii, una în ianuarie 2024 și cealaltă în septembrie 2024, odată cu recalcularea pensiilor.

Daniel Baciu: „Recalcularea, într-adevăr, elimină inechitățile”

„Discutăm de la 1 ianuarie de acea indexare, de majorarea punctului de pensie cu inflația, cu 13,8, iar în septembrie, practic din 2024, vom avea două creșteri, efectiv oamenii vor primi toți pensiile recalculate, prevăzute în Legea 360 pe 2023.

Toată lumea va primi procentul de indexare, începând cu 1 ianuarie 2024. Recalcularea, într-adevăr, elimină inechitățile și acolo unde oamenii au fost dezavantajați pentru că, având același număr de puncte au cuantumul de pensii diferite în plată, cu noua formulă de calcul acest lucru se elimină.

Deocamdată, vârsta de pensionare în România nu crește, rămâne la 65 de ani, este foarte clar stabilit în lege, iar pentru femei există o egalizare a vârstei de pensionare care se va face treptat, eșalonat până în 2035”, a declarat Daniel Baciu, la Realitatea PLUS.

Suntem pe ultima sută de metri! Când intră pensiile pe card în decembrie 2023

Concret, pensionarii care au optat să primească pensia în contul bancar vor avea pensia pe card la data de 12 decembrie 2023.

Anunțul a fost făcut chiar de către Casa Națională de Pensii Publice (CNPP), instituție condusă de către Daniel Baciu.

Anunț de la Casa Națională de Pensii:

Referitor la plata pensiilor în luna decembrie 2023

Având în vedere sărbătorile legale din 30 noiembrie, respectiv 1 Decembrie, precum și zilele libere de 2 și 3 decembrie 2023, conducerea Casei Naționale de Pensii Publice precizează că a întreprins deja demersurile necesare pentru a asigura plata pensiilor și a celorlalte drepturi care se achită prin casele teritoriale de pensii, aferente lunii decembrie.

Cu sprijinul factorilor poștali, plata drepturilor va începe cu data de 4 decembrie astfel ca, până de sărbători, toate drepturile să fie achitate.

Reamintim că pentru beneficiarii care au ales plata prin conturi bancare, ziua de plată este 12 decembrie.  

În acest context, având în vedere exercitarea dreptului la protest/grevă al salariaților din casele teritoriale de pensii, dorim să îi asigurăm pe beneficiari că activitatea acestor instituții continuă iar plata pensiilor nu este pusă în pericol”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare