lege

sursa foto:  gazetadecluj.ro

Anunț important! Mii de români vor fi afectați de o importantă măsură

Anunț important pentru mii de români! Marți, un important membru UE a făcut anunțul care afectează mii de români stabiliți în străinătate.
Acesta nu respectă cerințele Uniunii Europene și propune o serie de măsuri discriminatorii la adresa imigranților, inclusiv la adresa românilor care au copii în țară.

Austria a avut o reacție dură în cursul zilei de marți și a respins criticile Uniunii Europene cu privire la decizia acesteia de a reduce alocaţiile copiiilor nerezidenţi ai lucrătorilor din această ţară, explicând că prin acest demers se recunoaşte că există costuri de trai mai mici în alte ţări.

Slovacia şi alte ţări est-europene, printre care și România, s-au plâns în legătură cu tăierile de alocaţii, spunând că ele sunt discriminatorii faţă de cetăţenii lor care muncesc în Austria, dar îşi ţin familiile acasă.

UE a transmis recent Austriei ”o scrisoare de notificare oficială” cu privire de acest demers, decizie care ar putea fi un prim pas către o acţiune legală a Uniunii Europene împotriva Vienei. Bruxellesul consideră că este incorect pentru unele persoane din Austria să plătească aceleaşi taxe, dar să primească alocaţii mai mici.

Totul a pornit de la faptul că noua coaliţie de la guvernare din Austria, formată din conservatori şi extrema dreaptă după rezultatul surprinzător al alegerilor, a început indexarea plăţilor alocaţiilor pentru copii cu costurile în ianuarie, în cadrul unui pachet de măsuri mai largi de diminuare a taxelor şi de reducere a alocaţiilor pentru refugiaţi şi imigranţi.

Guvernul austriac a explicat la rândul său că s-a adresat în scris Uniunii Europene pentru a-şi apăra oficial politica în acest domeniu. Conform ultimelor informații oficiale, în 2016, Austria a transferat aproximativ 273 de milioane de euro către ţări UE pentru plata alocaţiilor a 132.000 de copii.

Vezi și

EXCLUSIV Ecaterina Andronescu reacționează, după ce a fost numită ‘Groparul’ învățământului: ‘Nicăieri în lume nu se făcea’

Atenție, zeci de mii de proprietari de mașini sunt vizați! Schimbare radicală la sfârșitul lunii martie

Vești pentru pensionari! Senatul va aproba o nouă modificare a Legii Pensiilor

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare