sursa foto:  captură România TV

Apar noi imagini din dosarul lui Dumitru Buzatu! Momentul în care baronul e pus cu mâinile pe mașină de lucrătorii Anticorupție

Apar noi imagini din dosarul lui Dumitru Buzatu, cu momentul în care baronul e pus cu mâinile pe mașină de lucrătorii Anticorupție.

Dumitru Buzatu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, sâmbătă, după ce Tribunalul Vaslui a admis solicitarea procurorilor DNA.

Astăzi, în spațiul public, au apărut noi imagini cu momentul reținerii baronului de Vaslui.

După ce a luat mita de 1,25 de milioane de lei de la prietenul său, Emil Savin, Dumitru Buzatu a pus geanta cu bani în maşina proprie.

Pe drum a fost oprit de procurorii anticorupţie, care urmăriseră toată „tranzacţia”. Unii procurori s-au dat drept pescari şi l-au urmărit îndeaproape de la primirea banilor, până la plecarea lui de la pescuit, scrie România TV.

Conform sursei citate, referatul procurorilor scoate la iveală informații bombă din cazul lui Dumitru Buzatu. Amanta de 30 de ani, care îi era și secretară, a avut un rol-cheie în intermedierea șpăgii. Ea este cea care îi suna pe cei implicați în tranzacții. În plus, se afla și ea alături de Buzatu în momentul flagrantului.

Ce a transmis DNA vineri:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Iași au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 23 septembrie 2023, a inculpatului:

BUZATU DUMITRU, președinte al Consiliului județean Vaslui, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.

 

 

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 08.05.2023 – 07.09.2023, inculpatul Buzatu Dumitru, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la un om de afaceri (martor în cauză) sume de bani, reprezentând un procent de 10% din valoarea unui contract de achiziție publică pe care acesta din urmă îl încheiase cu Consiliul județean Vaslui și care avea ca obiect reabilitarea și modernizarea unor drumuri din județul Vaslui astfel încât contractul să se deruleze în bune condiții (plată facturilor).

 

 

În contextul menționat mai sus, la data de 22 septembrie 2023, inculpatul Buzatu Dumitru ar fi primit suma de 1.250.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Inculpatului Buzatu Dumitru i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 23 septembrie 2023, inculpatul urmează să fie prezentat Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

 

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare