sursa foto:  RO.aliment

Aplicația care te avertizează dacă ai intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID-19. Cum funcționează

În România a apărut aplicația care te avertizează dacă ai intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID-19. Se numește First Contact.

Odată ce este instalată, va avertiza utilizatorul dacă a intrat în contact cu o persoană infectată cu COVID-19. Aplicația păstrează anonimatul și nu este posibilă localizarea sau urmărirea utilizatorului.

Fiecare utilizator poate semnala dacă este infectat. În acest moment, doar șase țări din Uniunea Europeană nu beneficiază de o astfel de aplicație.

Silviu Alexandru Alexe, unul dintre cei care au creat această aplicație, spune că aplicația este disponibilă pentru Android.

”E o problemă. Apple cere o hârtie de la autoritățile sanitare ale țării ca să permită aplicației să meargă în background. Am pornit cu Android, 80% din populația are Android.

Am avea nevoie de sprijinul autorităților să ne dea o aprobare pentru a extinde și pentru iPhone”, a spus Silviu Alexe.

Aplicația anti-COVID păstrează anonimatul tuturor celor implicați: atât cei care avertizează (cei infectați), cât și cei care sunt avertizați că au fost expuși contaminării (contacții celor infectați).

Citește și:

SURSE A fost scandal la întocmirea listelor USR-PLUS! Liderul PLUS care a lucrat în Poliție, dar ar fi omis să le spună colegilor de alianță de acest job

Veste bună pentru angajații cu datorii la creditori. De ce beneficii ar putea avea parte

Veste mare! O nouă categorie de angajați va avea parte de condiții de muncă speciale

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare