sursa foto:  .rri.ro

Astea sunt costisitoare! Ion Cristoiu explică: Dacă sondajele adevărate, alea făcute de Servicii, îi vor spune lui Iohannis că se va pierde, pierde PNL sau nu câștigă suficient, atunci părerea mea este că el va trece la planul B

Ulciorul nu merge de multe ori la apă! Jurnalistul Ion Cristoiu susține că președintele Klaus Iohannis are un plan B dacă sondajele vor arăta că PNL va pierde alegerile anticipate: un guvern tehnocrat, de alegeri, condus de un tehnocrat precum Nicolae Ciucă, actualul ministru interimar al Apărării. Dar în ciuda tuturor planurilor, Ion Cristoiu crede că la un moment dat, președintele va pierde votul populației.  „Ce a făcut acum Iohannis, zice așa: eu sunt mare, stau bine în sondaje, îmi pot permite să sfidez CSM-ul. Sigur, el nu cade mâine în sondaje, dar la un moment dat se adună, astea sunt costisitoare, pe Emil Constantinescu l-au costat”, a declarat Ion Cristoiu.

Jurnalistul a explicat, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că șeful statului va trece la planul B dacă sondajele de opinie adevărate, făcute de servicii, vor arăta că PNL nu iese câștigător sau va obține insuficiente voturi la alegerile anticipate, scrie Mediafax.

“Deci aceste sondaje, pe care le vor face zilele acestea, îl vor convinge pe Iohannis că Guvernul ăsta o să cadă, dacă poate să meargă în continuare cu anticipate, că dacă sondajele adevărate, alea făcute de Servicii, îi vor spune lui Iohannis că se va pierde, pierde PNL sau nu câștigă suficient, atunci părerea mea este că el va trece la planul B, care e posibil. Planul B ar fi un guvern condus de un tehnocrat gen Ciucă Nicolae, ministrul Apărării…Un guvern care, prin intermediul lui Ciucă, va fi prezentat ca guvern de alegeri, cel care trebuia să fie Orban, va face parte din guvern probabil și de la PNL și de la PMP, dar guvernul nu va trece drept al PNL-ului, ci va fi un guvern tehnocrat”, a susținut jurnalistul.

“Stolojan era, vezi doamne, premier neutru de alegeri, iar guvernul era alcătuit din FSN-iști, adică din FSN-iști, din independenți, v-am spus că l-a pus pe Ludovic Spiess la Cultură și erau câțiva PNL-iști că erau din opoziție (…) sub aparența de guvern tehnocrat, domnul Stolojan a făcut una dintre cele mai mari, dacă se poate spune, absurdități, a naționalizat valuta, atunci era nevoie de niște bani și… FSN-ului nu i s-a întâmplat nimic, care a și câștigat în 1992, pentru că toată lumea a zis ”, a reamintit analistul politic.

“Deci așa poate să fie, face un guvern tot PNL, mă rog fără ăștia, îl vopsește un pic în tehnocrat, adică la unele ministere nu vei pune PNL, la Cultură, la Sport, că sunt multe din astea, la Educație pui un profesor universitar. Vine domnul Ciucă și spune:, da? Așa va spune. și în acel moment PNL câștigă alegerile la termen pentru că poporul nu se va îndrepta către PN L dacă se întâmplă ceva, (…) dacă domnul tehnocrat Ciucă va face nu știu ce decizie, chiar prin ordonanță de urgență, că poate să dea, asta ar fi una din soluții”, a susținut jurnalistul.

“Ce a făcut acum Iohannis, zice așa: eu sunt mare, stau bine în sondaje, îmi pot permite să sfidez CSM-ul. Sigur, el nu cade mâine în sondaje, dar la un moment dat se adună, astea sunt costisitoare, pe Emil Constantinescu l-au costat, de ce? Pentru că el care are acest capital politic nu trebuie să îl piardă cu prostii, adică el trebuie să piardă capitalul ăsta politic cu o măsură nepopulară, dar care e necesară pentru România. Și-a pus acolo pe oamenii lui și dacă îi pune ce o să facă? O să facă… Gabriela Scutea o să ne aresteze pe toți sau cine o fi, în sensul ăsta. Eu mă și așteptam, că de fapt el a propus, nu Predoiu, dar am dat un exemplu, este o lecție postdecembristă”, a afirmat analistul politic.

„ Nu a învățat-o pentru că… gândiți-vă câte victorii a avut, a bătut-o pe Viorica Dăncilă, e greu să îi spui și faptul că a bătut-o și atât de ușor și fără mari eforturi lui i se pare acum că e el mai tare din lume, i se pare că poate să bată și viața. Viața nu o poți bate că uite se ivește Cosette Chichirău, nu știi cine se ivește mâine sau… te trezești mâine cu rezistența lui Orban care și el zice , e un fel de Postelnicu cu Ceaușescu, care zicea și când zice , nu face nimic. Nu poți să stăpânești”, a conchis jurnalistul.

Vezi și:

Predoiu aproape ‘călcat în picioare’ de către procurori

EXCLUSIV Audio. Atenție, Marcel Vela, avem dovada! Șef din Poliție prins pe înregistrare

EXCLUSIV Se încinge cazanul cu smoală în MAI! ‘Băieții Veseli’ ai lui Vela ar pregăti execuția unui șef din Poliție

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare