sursa foto:  doarromania.ro

Atac din interiorul PNL la adresa Guvernului Ciucă: ‘Putem considera că PNRR e compromis. Am văzut cum se joacă cu pensiile speciale în Parlament’

Deputatul PNL Dan Vîlceanu a afirmat că Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) practic e compromis deoarece PSD pur și simplu nu vrea să reformeze pensiile speciale, sistemul public de pensii și sistemul de salarizare.

 

Deputatul gorjean a susținut că proiectul privind pensiile speciale, adoptat chiar azi de Senat și care urmează să ajungă la vot în Camera Deputaților, în fapt nu reformează nimic.

PNRR e compromis

Din păcate pentru România, eu cred că putem considera PNRR compromis. Spun asta deja de câteva săptămâni. Când am văzut cum se joacă cu pensiile speciale în Parlament și cum arată legeap e care Ministerul Muncii (condus de Marius Budăi de la PSD – n.r.) a trimis-o la Parlament, mi-am dat seama că PSD nu vrea reformarea pensiilor speciale, nici a sistemului public de pensii, nici reformarea sistemului de salarizare.

De ce nu dorește asta? Pentru că ar însemna o pierdere electorală pentru ei. În general, acești oameni votează PSD în marea lor proporție. O reformă în aceste sisteme, deși așteptată de majoritatea românilor, nu va fi bine primită. Știți că reformele vin cu pierderi electorale, iar PSD nu vrea să riște o pierdere electorală și a pariat pe pierderea celor 30 de miliarde din PNRR.

Deci, din punctul meu de vedere, PNRR e compromis, nu se vor face aceste reforme, se va mima înfăptuirea lor, apoi se va da, ca de obicei, vina pe Comisia Europeană, că ”noi am făcut ce trebuia, dar ăia de la Comsiei sunt răi cu România și au ceva cu România””, a declarat deputatul liberal, conform b1tv.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare