sursa foto:  infobraila.ro

Atenție! Ce condiții trebuie să îndeplinească polițiștii și militarii care vor bani de la stat pentru plata ratei împrumutului imobiliar sau ipotecar

Vești imense pentru pentru polițiști și militari. Un proiect mult-așteptat a trecut de Camera Deputaților și de Senat și are nevoie doar de acordul președintelui Klaus Iohannis pentru a fi aplicat.

Angajații MAI dar și cei din MApN vor beneficia de ajutor de la stat pentru plata ratei împrumutului imobiliar sau ipotecar contractat.

Astfel, aceștia vor beneficia de compensații lunare pentru plata parțială sau integrală a ratei.

Condițiile pentru angajații fiecărui minister sunt diferite, după cum urmează:

Potrivit avocatnet.ro, pentru a putea solicita ajutorul de stat pentru plata ratelor la casă, în cuantum de până la 50% din salariul de bază, un polițist va trebui:

  • să aibă, în mod evident, un împrumut contractat pentru achiziția unei locuințe;
  • să fie numit în prima funcție sau mutat în interesul serviciului într-o altă localitate decât cea în care domiciliază;
  • să nu fie, nici el, dar nici soția acestuia, proprietar al unei locuințe în acea localitate;
  • să nu i se poată asigura un spațiu de locuit corespunzător.

Concret, polițiștii pot solicita compensația pentru plata ratelor pentru casă doar în cazul în care aceștia sunt mutați în interes de serviciu în altă localitate decât cea de domiciliu. În schimb, angajații din MApNpot cere acest ajutor de stat și în situația în care își desfășoară activitatea în orașul de domiciliu.

Militarii trebuie să:

  • contracteze un credit pentru achiziționarea unei locuințe;
  • fie numiți în prima funcție sau mutați în interesul serviciului în localitatea de domiciliu sau într-o altă localitate;
  • nu aibă în proprietate, nici ei și nici soțiile acestora, un apartament în localitatea în care au fost numiți în funcție;
  • nu li se poate asigura un spațiu corespunzător de locuit.

În cazul celor care lucrează în localitatea de domiciliu, compensația se acordă doar în cazuri bine justificate și în urma realizării unei anchete sociale efectuate de o comisie stabilită prin ordin al ministrului apărării naționale.

De acest ajutor vor beneficia o singură dată pe perioada carierei, iar perioada în care se acordă acest ajutor nu va depăși durata de derulare a creditului.

Vezi și Sute de mii de clienți ai Băncii Transilvania sunt vizați! Ce vor primi în perioada următoare

Veşti imense pentru mii de bugetari. Guvernul a decis: Salariile vor fi majorate

Atenție! Schimbare uriașă în procedura succesorală! Toți cei care moștenesc bunuri sunt vizați

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare